Θεσσαλονίκη – Γέμισε μέδουσες σαν «αυγά μάτια» ο Θερμαϊκός

Ο καθηγητής Θαλάσσιας Βιολογίας του ΑΠΘ, Χαρίτων Σαρλ Χιντήρογλου, εξηγεί τι συμβαίνει και εμφανίζεται καθησυχαστικός. Το σχήμα και το χρώμα τους τραβούν τα βλέμματα των περαστικών.

thessaloniki_medouses_avgaΈκπληκτοι μένουν οι Θεσσαλονικείς που περνούν από τον Θερμαϊκό, στο ύψος του Λευκού Πύργου, καθώς τα νερά έχουν «πλημμυρίσει» με μέδουσες που μοιάζουν με τηγανιτά αυγά.  Πρόκειται για ένα πολύ κοινό είδος, το «Cotylorhiza tuberculata».

Το θέαμα είναι εκπληκτικό και οι περαστικοί δεν χάνουν την ευκαιρία να τις απαθανατίσουν και να αναρτήσουν τις σχετικές φωτογραφίες στα social media.

«Για τις μέδουσες αυτή είναι η περίοδος αναπαραγωγής τους και είναι λογικό να έχουν παρασυρθεί», εξηγεί στο GRTimes.gr, ο καθηγητής Θαλάσσιας Βιολογίας του ΑΠΘ, Χαρίτων Σαρλ Χιντήρογλου. Παράλληλα, σημειώνει ότι το είδος αυτό εμφανίζεται στα νερά της χώρας μας εδώ και περίπου 50 χρόνια.

«Σιγά – σιγά θα έρθουν και οι μεγάλες μπλε μέδουσες «Rhizostoma», καθώς τώρα είναι η εποχή τους και δεν πρόκειται για κάτι ασυνήθιστο», αναφέρει. Διευκρινίζεται πως οι συγκεκριμένες μέδουσες δεν είναι απειλητικές για τους ανθρώπους και η εμφάνιση τους δεν εγείρει ανησυχίες.

(Πηγή: in.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399