Αποκεφαλισμένες καρέτα – καρέτα ξεβράζει η θάλασσα στην Ελούντα!

apokef_careta_caretaΣφαγμένες βρέθηκαν περισσότερες από 10 χελώνες καρέτα – καρέτα, 12 ή 13 όπως λένε οι πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες στην Ελούντα! Η θάλασσα τις ξέβρασε στο κανάλι που οδηγεί στις αλυκές της Ελούντας, όπως είπε ακροατής στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, από τα ρεύματα που τις έφεραν στο σημείο, από τη Σπιναλόγκα.

Οι χελώνες είναι αποκεφαλισμένες με μαχαίρι, άρα δεν πρόκειται για ψαροντουφεκάδες, ούτε για καϊκια.

Για το θέμα  μίλησε στο Ράδιο Κρήτη ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός ο οποίος είπε ότι ενημερώθηκε για το  περιστατικό ωστόσο εξεπλάγη για τον αριθμό των σφαγμένων χελωνών, καθώς είχε την εντύπωση ότι επρόκειτο για λιγότερα ζώα.

Μάλιστα σε επικοινωνία  που είχε με το λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου έκανε γνωστό ότι όλες οι χελώνες βρέθηκαν σε προχωρημένη σήψη και το λιμεναρχείο έχει ήδη βγάλει απόφαση για απαγόρευση της αλιείας μέσα στον Κόλπο.

Επίσης έκανε γνωστό ότι το Λιμεναρχείο είναι σε επαφή με το ΕΛΚΕΘΕ, τον Σύλλογο Προστασίας για τη θαλάσσια χελώνα ΑΡΧΕΛΩΝ και την κτηνιατρική υπηρεσία  για το  πως θα διαχειριστούν το θέμα.

Πρόσθεσε επίσης ότι φέτος ο αριθμός των χελωνών έχει αυξηθεί σημαντικά και δεν ανησυχούν για την εξαφάνιση του είδους.

«Πραγματικά απαράδεκτο»  χαρακτήρισε το περιστατικό  μιλώντας στην ίδια εκπομπή η ερευνήτρια του ΙΘΑΒΙΚ Ασπασία Στεργιώτη.

Η ίδια  επεσήμανε ότι θα πρέπει να βρεθεί τρόπος και τα ζώα να ζουν στο περιβάλλον τους και ο άνθρωπος να μην αντιμετωπίζει προβλήματα. Η κα. Στεργιώτη τέλος ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια είναι καλύτερα τα δεδομένα για την αύξηση του πληθυσμού των χελωνών.

Ωστόσο όπως δήλωσε η Λιμενάρχης Αγίου Νικολάου κα Δήμητρα Χασιώτη τα περιστατικά με τις σφαγμένες χελώνες είναι 12 με 13 από την αρχή του έτους και όχι το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με την ίδια τις τελευταίες ημέρες έχουν σημειωθεί τρία περιστατικά και συνολικά 12 με 13 από την αρχή του 2017.

(Πηγή: ekriti.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.