Αφγανιστάν: Βρέφος πωλήθηκε για 500 δολάρια από οικογένεια που λιμοκτονεί – Δραματική η κατάσταση με πάνω από 1 εκατ. παιδιά στα πρόθυρα του θανάτου

VIA ASSOCIATED PRESS

VIA ASSOCIATED PRESS

Το Αφγανιστάν αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο, με τη χώρα να βλέπει απότομη επιδείνωση της κατάστασης από τότε που οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία τον Αύγουστο.

Τα διεθνή κεφάλαια που στήριζαν την εύθραυστη οικονομία της χώρας έχουν αποσυρθεί, καθώς ο κόσμος συζητά πώς θα αντιμετωπίσει το καθεστώς των Ταλιμπάν.

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν εκδώσει ηχηρή προειδοποίηση ότι εκατομμύρια άνθρωποι θα πεθάνουν εάν η επείγουσα βοήθεια δεν φτάσει σύντομα στη χώρα.

Ενδεικτική της δραματικής κατάστασης που επικρατεί είναι η δραματική ιστορία που έφερε στο φως της δημοσιότητας το BBC για μια οικογένεια στην πόλη Χεράτ, η οποία λιμοκτονεί και αναγκάστηκε να πουλήσει το νεογέννητο κοριτσάκι της έναντι μόλις 500 δολαρίων.

«Τα υπόλοιπα παιδιά μας πεινάνε, οπότε αναγκαστήκαμε να πουλήσουμε την μια κόρη μας» λέει δακρυσμένη η μητέρα του παιδιού.

Ο πατέρας, συλλέκτης απορριμμάτων στο επάγγελμα, πλέον δεν βγάζει ούτε αυτά τα λίγα που κέρδιζε.

«Λιμοκτονούμε, δεν έχουν ούτε καν λάδι ή αλεύρι στο σπίτι» περιγράφει. Και συνεχίζει: «Έπρεπε να πουλήσω την κόρη μου, δεν είχα άλλη επιλογή».

Τα χρήματα αυτά θα τους εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους για τους επόμενους λιγοστούς μήνες. Αλλά το τίμημα είναι αβάσταχτο: δεν θα ξαναδούν το παιδί τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BBC, υπάρχουν κι άλλες οικογένειες που έχουν προβεί σε αυτό που σε οποιαδήποτε χώρα του προηγμένου κόσμου φαντάζει αδιανόητο.

Στο ανατριχιαστικό βίντεο η δημοσιογράφος αναφέρει ότι κάποιος πλησίασε ακόμη και το τηλεοπτικό συνεργείο, ρωτώντας εάν επιθυμούσαν να αγοράσουν το παιδί τους.

Τουλάχιστον 1 εκατ. παιδιά είναι αντιμέτωπα με τον θάνατο στο Αφγανιστάν.

(Πηγή: huffingtonpost.gr με πληροφορίες από BBC)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399