Στο “αέρα” η μεταφορά των μαθητών από το νέο έτος

Χωρίς λεωφορεία θα μείνουν για άλλη μια φορά χιλιάδες μαθητές στην Θεσσαλονίκη καθώς έχουν λήξει οι συμβάσεις των λεωφορειούχων με την Περιφέρεια και οι περισσότεροι διαγωνισμοί των δήμων έχουν αποβεί άκαρποι. Η αρμοδιότητα για τη μεταφορά έχει περάσει λόγω Καλλικράτη από την Περιφέρεια στους δήμους οι οποίοι όμως δεν έχουν βρει τρόπο να λύσουν το ζήτημα καθώς η οικονομική τους κατάσταση είναι ισχνή. Μάλιστα σε πολλούς δήμους οι γονείς ενημερώθηκαν ότι από τις 9 Ιανουαρίου πρέπει να βρουν οι ίδιοι λύση για τη μεταφορά των παιδιών τους.

“Και ενώ έχει ήδη δοθεί παράταση των συμβάσεων Περιφέρειας -λεωφορειούχων μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση να δώσει τουλάχιστον δίμηνη παράταση στην εφαρμογή του νέου προγράμματος μεταφοράς μαθητών. Σύμφωνα μάλιστα με στοιχεία που συνέλεξε ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας Ευθύμη Φωτόπουλο και τα οποία δημοσιεύει ο “Αγγελιοφόρος” δεν έχουν τελεσφορήσει οι διαγωνισμοί για επτά από τις 11 διαδρομές, στο δήμο Βόβλης μετά τους δύο άγονους διαγωνισμούς ακολουθεί μερική διαπραγμάτευση, στο δήμο Δέλτα ο διαγωνισμός είναι άγονος, στο δήμο Θερμαϊκού ο φάκελος βρίσκεται στο ελεγκτικό συνέδριο μετά τη διαπραγμάτευση, στο δήμο Παύλου-Μελά θα προχωρήσουν στη χορήγηση επιδομάτων, στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη θα σταλούν οι φάκελοι στο ελεγκτικό συνέδριο μετά τη διαπραγμάτευση και στο δήμο Ωραιοκάστρου ο δεύτερος διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 22 Φεβρουαρίου.

Ένα ακόμη πρόβλημα που προστίθεται στα ήδη υπάρχοντα είναι ο μαθηματικός τύπος που προβλέπει το νέο θεσμικό πλαίσιο και ο οποίος, σύμφωνα με τους λεωφορειούχους, καθιστά ασύμφορη   την μεταφορά μαθητών.

(πηγή: Alterthess.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399