Κλιματική αλλαγή πίσω από τους καύσωνες

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Αμερικανός επιστήμονας James Hansen

Στην κλιματική αλλαγή αποδίδει τα πρόσφατα κύματα καύσωνα ο κορυφαίος Αμερικανός επιστήμονας James Hansen.

Ο Δρ. James Hansen που προειδοποιεί για τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής από το 1988 εξέφρασε την πεποίθηση ότι το φονικό κύμα καύσωνα στην Ευρώπη το 2003, ο καύσωνας που έπληξε τη Ρωσία το 2010 και οι καταστροφικές ξηρασίες σε Τέξας και Οκλαχόμα συνδέονται με την κλιματική αλλαγή.

Ο Δρ. Hansen, διευθυντής του ινστιτούτου «Goddard» της NASA για την Έρευνα του Διαστήματος, κατέληξε σε αυτά τα συμπεράσματα μετά την ανάλυση στοιχείων για τις παγκόσμιες θερμοκρασίες τα τελευταία 60 χρόνια.

Σε άρθρο του στην εφημερίδα Washington Post ο Αμερικανός επιστήμονας ανέφερε τα εξής:

«Η ανάλυσή μας δείχνει ότι δεν υπάρχει άλλη εξήγηση για τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ετών, πέρα από την κλιματική αλλαγή».

«Αυτά τα καιρικά φαινόμενα δεν αποτελούν απλά ένα παράδειγμα για το τι θα μπορούσε να φέρει η κλιματική αλλαγή. Προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή».

Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στην Εθνική Ακαδημία Επιστημών, υπογραμμίζει ότι αν και η παγκόσμια μέση θερμοκρασία αυξάνεται σταθερά εξαιτίας του κλίματος που γίνεται όλο και πιο θερμό, τα ακραία καιρικά φαινόμενα σημειώνονται με μεγαλύτερη συχνότητα και ένταση παγκοσμίως.

«Τα κύματα καύσωνα ήταν πολύ σπάνια, ωστόσο τα τελευταία 30 χρόνια σημειώνονται συχνά ακραίες θερμοκρασίες σε περιοχές που καλύπτουν το 1/10 του πλανήτη. Αυτός είναι ο κόσμος που αλλάξαμε και στον οποίο τώρα πρέπει να ζήσουμε», τόνισε ο Δρ. Hansen.

(πηγή: econews.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399