«Τσακίζουν» ακόμα και τα οικογενειακά επιδόματα

Καταργούνται από το 2013 όλα ανεξαιρέτως τα οικογενειακά επιδόματα, καθώς και το πρόσθετο αφορολόγητο για κάθε προστατευόμενο τέκνο και στη θέση τους θα χορηγείται ένα επίδομα για κάθε οικογένεια με παιδιά.

Δραματικές είναι οι αλλαγές στις παροχές που λαμβάνουν οι πολύτεκνες οικογένειες, καθώς σύμφωνα με το προσχέδιο του Προϋπολογισμού προκύπτει ότι από το 2013 θα τεθούν εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων, με το Δημόσιο να έχει όφελος 347 εκατ. ευρώ από την κατάργηση των επιδομάτων σε κάποιες κατηγορίες δικαιούχων με υψηλά εισοδήματα.

Στη θέση τους σχεδιάζεται να χορηγηθεί στοχευμένα ένα επίδομα για κάθε οικογένεια με παιδιά (ακόμα και αν έχουν μόνο ένα ή δύο τέκνα) που θα δίδεται απευθείας μέσω των εφοριών και όχι πια από τον ΟΓΑ ή τις νομαρχίες. Μάλιστα, για όσους συνεχίσουν να λαμβάνουν τα νέου τύπου επιδόματα, προβλέπεται φορολόγηση του ποσό που τους αντιστοιχεί βάσει της κλίμακας φορολογίας εισοδήματος, με το δημοσιονομικό όφελος από αυτό το μέτρο να φτάνει τα 427 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, καταργούνται τα πρόσθετα αφορολόγητα για κάθε προστατευόμενο παιδί, με συνέπεια να αισθάνονται «χαμένοι» οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι φορολογούμενοι που χάνουν από 1/1/2013 το πρόσθετο αφορολόγητο για κάθε παιδί (1.000 ευρώ για ένα παιδί, 2.000 ευρώ για δύο παιδιά κλπ).

Παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, πάντως, βαφτίζοντας το κρέας ψάρι, χαρακτήριζε «περισσότερο δίκαιο και πιο αποτελεσματικό» το νέο σύστημα γιατί θα εφαρμόζεται με εισοδηματικά κριτήρια.

(πηγή: onlynews.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399