Απαίτησαν δωρεάν σίτιση

Με μαζικές κινητοποιήσεις στα εστιατόρια του ΤΕΙ του Πανεπιστημίου και του Πολυτεχνείου Κρήτης απάντησαν φοιτητές και σπουδαστές ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών για δωρεάν σίτιση χωρίς διακρίσεις.

Συγκεκριμένα, στο ΤΕΙ Ηράκλειου σπουδαστές πραγματοποίησαν τρίωρο αποκλεισμό των ταμείων της λέσχης με αποτέλεσμα να σιτιστούν μόνο με την επίδειξη του πάσο κόντρα στους εκβιασμούς της διοίκησης του ΤΕΙ ότι σε περίπτωση κινητοποίησης και διατάραξης της διαδικασίας δε θα λειτουργήσει η λέσχη την επόμενη μέρα ώστε οι σπουδαστές να μη σιτιστούν για παραδειγματισμό. Μάλιστα η διοίκηση προκλητικά, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης των σπουδαστών, έδωσε εντολή να σταματήσουν να δίνουν φαγητό στους σπουδαστές. Η απάντηση ήταν άμεση με παράσταση διαμαρτυρίας στο συμβούλιο του ΤΕΙ αναγκάζοντάς τους να πάρουν πίσω την απόφαση αυτή.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν στο Πανεπιστήμιο σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση της Πρυτανείας η οποία προκλητικά έδωσε εντολή να κλείσουν οι λέσχες σίτισης του Πανεπιστημίου για 2 ημέρες. Μια ακόμη απόδειξη της πλήρης σύμπλευσης της Πρυτανείας με την πολιτική της κυβέρνησης που δε διστάζει να την υπερασπιστεί με κάθε τρόπο και να εναντιωθεί στο αίτημα των φοιτητών για δωρεάν σίτιση.

Κινητοποίηση έγινε και στο Πολυτεχνείο Κρήτης στα Χανιά με παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία.

(πηγή: Ριζοσπάστης)

 

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399