«ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»

Κάνω μάθημα ΕΔΩ, γιατί δεν μπορώ να πάω στο σχολείο μου…

«Κάνω μάθημα ΕΔΩ, γιατί δεν μπορώ να πάω στο σχολείο μου» είναι το σύνθημα των μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού ειδικών σχολείων, που προχώρησαν σε μια πρωτότυπη διαμαρτυρία για την κατάργηση των κονδυλίων για τις μεταφορές των μαθητών με ειδικές ανάγκες.

Περισσότερο από ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία, οι μαθητές της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (όπως και τόσοι άλλοι μαθητές από τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία αλλά και περιοχές με δύσκολη πρόσβαση σε σχολικές μονάδες), παραμένουν μέχρι και σήμερα και παρ’ όλες τις μεγαλόστομες διακηρύξεις της Πολιτείας ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ.

Στερούμενοι το αναφαίρετο και κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα της χώρας, Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Συνθήκες ισότιμο δικαίωμά τους στη μόρφωση και την εκπαίδευση, μαθητές με ειδικές ανάγκες παραμένουν στην πλειοψηφία τους (80%) εγκλωβισμένοι για πάνω από ένα μήνα στα σπίτια τους, οδηγούμενοι σε πλήρη απορρύθμιση και οι οικογένειές τους σε απόγνωση.

Απέναντι σε μια Πολιτεία που ανερυθρίαστα υπεκφεύγει, αδυνατώντας ή αδιαφορώντας να αναλάβει τις ευθύνες της προς αυτή τη μερίδα του πληθυσμού που έχει τη μεγαλύτερη ανάγκη υποστήριξης και πρόνοιας.

Εμείς δημιουργήσαμε ένα συμβολικό «ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» για τα παιδιά αυτά.

Έτσι, το Δίκτυο Ειδικών Σχολείων, στην προσπάθειά του να δημοσιοποιήσει το τεράστιο πρόβλημα της κατάρρευσης των μεταφορών των μαθητών αποφάσισε να φιλοξενήσει παιδιά, γονείς και εθελοντές εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης σε ένα «ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ», για να προσφέρει μια δημιουργική ανάπαυλα στα παιδιά που τόσο άδικα στερούνται την εκπαίδευσή τους, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την Πολιτειακή ανεπάρκεια και ανερυθρίαστη αδιαφορία που καταλύει τη δημόσια Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.

Όλοι εμείς – γονείς, παιδιά και εθελοντές εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης που συμμετέχουμε σήμερα στο «ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ», καλούμε την Πολιτεία να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες που της αναλογούν και να αποκαταστήσει ΑΜΕΣΑ και ΜΟΝΙΜΑ τις μεταφορές των μαθητών, αποκαθιστώντας την ισότιμη πρόσβασή τους στην εκπαίδευση.

Δίκτυο Ειδικών Σχολείων (Δ.Ε.Σ.)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399