CNN: 14χρονα παιδιά προσπαθούν να αυτοκτονήσουν

Ρεπορτάζ για την τραγωδία που βιώνει η κατώτερη και μεσαία τάξη στην Ελλάδα λόγω της λιτότητας φιλοξενεί το CNN, σημειώνοντας ότι αυξάνονται οι άνθρωποι που πεινούν και βρίσκονται σε ψυχολογικό αδιέξοδο, αλλά και η οργή.

Στον φακό του CNN μιλά ο Αντώνης Αντάκης, πατέρας τριών παιδιών, ο οποίος έχασε τη γυναίκα του και αναζητά σταθερή εργασία εδώ και δυο χρόνια.

Όπως λέει καταφέρνει δουλεύοντας εδώ και εκεί να βγάλει 200 με 300 ευρώ το μήνα, ενώ ζει και με την ανασφάλεια μήπως χάσει το σπίτι του.

Η οικογένεια του κ. Αντάκη λαμβάνει βοήθεια από την ΜΚΟ “Παιδί και Οικογένεια”, η οποία παρέχει στα παιδιά τρόφιμα, βιβλία και άλλα είδη.

Ωστόσο και τα μέσα που διαθέτουν οι φορείς αρωγής λιγοστεύουν δραματικά.

Μιλώντας στο CNN η εργαζόμενη στην ΜΚΟ Ρουμπίνη Τερζάκη δείχνει με απελπισία τα αποθέματα λαδιού που έχουν στη διάθεσή τους λέγοντας ότι δεν επαρκούν ούτε για 50 οικογένειες, όταν πρέπει να δώσουν σε πάνω από 500.

Η κ. Τερζάκη μιλά για την “κρυμμένη κρίση” – “κρυμμένη” στις ψυχές των ανθρώπων και στις καρδιές των παιδιών που αναγκάζονται να ωριμάσουν πρόωρα και βίαια.

“Δεν είναι εύκολο να βλέπεις 14χρονα παιδιά να προσπαθούν να αυτοκτονήσουν” λέει…

(δείτε το video)

http://edition.cnn.com/video/#/video/world/2012/12/11/pkg-magnay-greece-human-cost-worker.cnn

(πηγή: nooz.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399