Έκαναν πειράματα με 42.000 παιδιά

Ένα από τα σκοτεινότερα κεφάλαια της ιστορίας του 20ου αιώνα επαναφέρει στο προσκήνιο μια συλλογή ιστορικών φωτογραφιών, οι οποίες ήρθαν πρόσφατα στο φως και κάνουν το γύρο του κόσμου.

Οι φωτογραφίες απεικονίζουν Γερμανίδες νοσοκόμες, εν ώρα υπηρεσίας, να φροντίζουν παιδιά προσχολικής ηλικίας, τα οποία χρησίμευσαν ως… πειραματόζωα σε ένα από τα πολλά προγράμματα ευγονικής των ναζί.

Το εν λόγω πείραμα αποσκοπούσε στη δημιουργία μιας ανώτερης φυλής παιδιών, τα οποία θα συγκέντρωναν τα καλύτερα χαρακτηριστικά της Αρίας φυλής και κάποια μέρα θα κατακτούσαν ολόκληρο τον κόσμο.

Το πρόγραμμα Lebensborn υπήρξε ένα από τα πιο καλοφυλαγμένα μυστικά της ναζιστικής Γερμανίας. Ξεκίνησε το 1932, ένα χρόνο προτού ο Χίτλερ εκλεγεί καγκελάριος της Γερμανίας και έδωσε σάρκα και οστά σ’ ένα από τα πιο προσφιλή του οράματα.

Ο Χίτλερ ονειρευόταν ένα μελλοντικό στρατό 150 εκατομμυρίων ψυχών, επανδρωμένο από παιδιά, τα οποία ξεχώριζαν για τα άρια χαρακτηριστικά τους, είχαν ανατραφεί με τα ιδανικά του ναζισμού και λάτρευαν τον ίδιο ως Θεό τους.

(πηγή: Ελεύθερος Τύπος, enikos.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399