TEDxAthens 2012 Talks: Άντα Αλαμάνου υπεύθυνη του προγράμματος «Κλίμακα»

Την πρώτη ημέρα του TEDxAthens 2012 που ήταν αφιερωμένη στο Human Grid, η Άντα Αλαμάνου, υπεύθυνη του προγράμματος  «Κλίμακα» μας μίλησε για το όραμά της σχετικά με την υποστήριξη αστέγων, επενδύοντας στο ανθρώπινο και κοινωνικό κεφάλαιο και προσφέροντας μια αξιοπρεπή διαβίωση σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

«…Το δικό μας όραμα είναι έξω από τη στείρα φιλανθρωπική δράση. Το πρόβλημα δεν λύνεται μόνο με ένα κέρμα ή ένα πιάτο φαγητό. Επιδιώκουμε την ισότιμη ένταξη των κοινωνικά αποκλεισμένων ανθρώπων…»

Προσπαθώντας να ξεπεράσει τα στερεότυπα που οδηγούν στον κοινωνικό αποκλεισμό, το “στέκι” αστέγων στον Κεραμεικό, έχει πάντα την πόρτα του ανοιχτή, καθώς  το πιο σημαντικό απ’ όλα γι’ αυτούς τους ανθρώπους είναι να νιώθουν ότι «ανήκουν» κάπου, ότι κάποιος είναι εκεί όταν τον χρειαστούν…

«…Η αποδοχή, ο σεβασμός της διαφορετικότητας και οι αμοιβαίες σχέσεις εμπιστοσύνης, είναι τα πιο σταθερά βήματα στην αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού…»

«…Η περιθωριοποίηση ατόμων και ομάδων δεν οφείλεται στην αδυναμία των ίδιων να ενταχθούν, αλλά στην αδυναμία του κοινωνικού συστήματος να τους εντάξει. Χρειάζεται πολιτικός σχεδιασμός και ολοκληρωμένες δράσεις, από την πρόληψη έως και την αποκατάσταση αυτών των ανθρώπων…»

(πηγή: blog.tedxathens.com)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399