Τρέχοντας για τα παιδιά στο δρόμο

Αγώνας δρόμου με στόχο την ενημέρωση γύρω από το φαινόμενο της εκμετάλλευσης των παιδιών που εργάζονται στο δρόμο

Κατά της παιδικής εργασίας ερασιτέχνες δρομείς τρέχουν την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου σε έναν αγώνα δρόμου με στόχο την ενημέρωση γύρω από το φαινόμενο της εκμετάλλευσης των παιδιών που εργάζονται στο δρόμο.

Η συγκέντρωση των δρομέων θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους λίγο μετά τις 12 στο άγαλμα Αριστοτέλη, με τη στήριξη των παρεμβάσεων της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνικής Οργάνωσης Υποστήριξης Νέων, για τα παιδιά που εργάζονται στο δρόμο.

Εδώ και πολλά χρόνια, ερευνητές της ΑΡΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα προσεγγίζουν τα παιδιά στο δρόμο και καταγράφουν την έκταση του φαινομένου, εθελοντές προσφέρουν στα παιδιά ευκαιρίες για ένα ευχάριστο διάλειμμα μέσα από παιχνίδι, ενώ κοινωνικοί λειτουργοί προσπαθούν να προσεγγίσουν τις οικογένειές τους και να εντοπίσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τα παιδιά οδηγούνται στο δρόμο, ώστε να βοηθήσουν την επιστροφή τους στο σχολείο και την προστασία των δικαιωμάτων τους. Δυστυχώς συχνά, μέσα από αυτές τις ενέργειες, η ΑΡΣΙΣ διαπιστώνει ότι υπάρχουν πολλά παιδιά, εκτός από θύματα φτώχειας είναι και θύματα εκμετάλλευσης και εμπορίας.

Η εκδήλωση αυτή, αφιερώνεται στη Μέγκι (Μαργαρίτα), με την ελπίδα η απώλειά της να γίνει ο επίλογος της αδιαφορίας  απέναντι στην παιδική εκμετάλλευση.
Ενώ ο δρόμος θα βρίσκεται σε εξέλιξη, στην Πλατεία Αριστοτέλους θα στηθεί μια μικρή γιορτή με ενημέρωση, μουσική και παιχνίδια για τα παιδιά. Θα είναι εκεί και το κινητό σχολείο (Mobile School/ΑΡΣΙΣ-PRAKSIS).

Πάρε μέρος ως δρομέας δηλώνοντας συμμετοχή στο mail της ΑΡΣΙΣ: infothes@arsis.gr ή την ημέρα του αγώνα στο περίπτερο της ΑΡΣΙΣ στην πλατεία Αριστοτέλους.

Πάρε μέρος ως υποστηριχτής, δωρίζοντας  παιχνίδια, βιβλία, γραφική ύλη και βρεφικά είδη για τα παιδιά της ΑΡΣΙΣ.

Την εκδήλωση υποστηρίζει, συμμετέχοντας στο δρόμο με τα μέλη του, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης.

(πηγή: voria.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399