Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά: Συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα το Σάββατο

Σε συλλαλητήριο με αιτήματα «ιθαγένεια για όλα τα παιδιά» και «νομιμοποίηση των μεταναστών» καλεί η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) με τη συμμετοχή μαζικών φορέων το Σάββατο, στις 2 το μεσημέρι, στην Ομόνοια στην Αθήνα και σε μια σειρά πόλεις σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Πέρα από την Αθήνα συλλαλητήρια διοργανώνονται την ίδια ημέρασε: Θεσσαλονίκη, Άγαλμα Βενιζέλου 2μμ, Γιάννενα, Περιφέρεια 12 μμ, Πάτρα, Πλατεία Γεωργίου 2μμ, Ηράκλειο, Λιοντάρια 12 μμ, Ρέθυμνο, Δημαρχείο 1 μμ, Χανιά, Πλατεία Αγοράς 11πμ, Αλεξανδρούπολη, Δημαρχείο 12 μμ, Χαλκίδα, Πλατεία Αγίου Νικολάου, 4 μμ.

Σε συνέντευξη Τύπου της ΚΕΕΡΦΑ στη Θεσσαλονίκη τόνισαν ότι τα παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα πρέπει να απολαμβάνουν πλήρη δικαιώματα και χαρακτήρισαν “ακροδεξιά στροφή” την απόφαση της κυβέρνησης και του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι διατάξεις του νόμου για την ιθαγένεια και τη ψήφο των μεταναστών.

Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνεται την Παρασκευή 29/3 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο, εκδήλωση με θέμα τις εξελίξεις σχετικά με το νόμο για την ιθαγένεια και την απάντηση του αντιρατσιστικού και μεταναστευτικού κινήματος.

Η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Στις 30 Μάρτη πλημμυρίζουμε τους δρόμους για να βάλουμε φρένο στον ρατσιστικό κατήφορο της κυβέρνησης Σαμαρά που έβαλε στο στόχαστρο το δικαίωμα στην ιθαγένεια των παιδιών των μεταναστών. Θα είμαστε όλοι και όλες μαζί με τις κοινότητες μεταναστών που μας καλούν, θα είμαστε μαζί με  τα παιδιά τους που θέλουν ιθαγένεια!

“Η ΝΔ του Σαμαρά απειλεί να  γκρεμίσει τα όνειρα μιας ζωής σε  πάνω από διακόσιες χιλιάδες παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν σε αυτή τη χώρα και δεν γνωρίζουν άλλη, μετά από χρόνια ολόκληρα στο σχολείο. Απειλεί ότι θα βρίσκονται  στα 18 τους  χρόνια παράνομοι και χωρίς χαρτιά αν δεν μπορούν να πληρώνουν 150 ένσημα ώστε να έχουν άδειες παραμονής! Απειλεί ότι θα απελαθούν από τη χώρα!

“Είναι η ίδια κυβέρνηση που σπέρνει τη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση με τις πολιτικές των μνημονίων, αυτές που απλώνουν τη καταστροφή στην Ελλάδα και τώρα στην Κύπρο για να διασώσουν τους τραπεζίτες”.

Το αρχικό κάλεσμα υπογράφουν: Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, Ομοσπονδία Αλβανικών Συλλόγων Ελλάδος, Ένωση Μεταναστών Εργατών, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος η «Ενότητα», Κοινότητα Σενεγάλης, Κοινότητα Νιγηρίας, Ένωση Γυναικών Νιγηρίας, Ένωση Αφρικανών Γυναικών, Επιμελητήριο Μπαγκαλντεσιανών Ελλάδος, Σύλλογος Ενωμένων Αφγανών Ελλάδος, Αιγυπτιακή Κοινότητα, ASANTE, ΚASAPI HELLAS, Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων, Εκπαιδευτικοί και Διδασκαλικοί Σύλλογοι σύλλογοι, Άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, μαθητές σχολείων Αθήνας-Πειραιά, φοιτητικοί σύλλογοι.

(πηγή: Ελευθεροτυπία)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399