Τρία εκατομμύρια παιδιά πεθαίνουν κάθε χρόνο από υποσιτισμό

Η κύρια αιτία για το 45% των θανάτων παιδιών κάτω των πέντε ετών είναι ο υποσιτισμός, σύμφωνα με νέα διεθνή έρευνα που δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση Lancet.

Στην έρευνα τονίζεται ότι εξαιτίας του υποσιτισμού πεθαίνουν τρία εκατομμύρια παιδιά κάτω των πέντε ετών, ετησίως.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι οι πρώτες 1.000 μέρες -από τη σύλληψη μέχρι τα δύο έτη- είναι καθοριστικές για την υγεία των παιδιών.

Σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά του ΟΗΕ , ο υποσιτισμός αλλά και η κακή διατροφή κοστίζουν στον κόσμο 3,5 τρισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο ή αλλιώς 500 δολάρια ανά άτομο σε ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη.

Υπολογίζεται ότι 900.000 ανθρώπινες ζωές μπορούν να σωθούν κάθε χρόνο σε 34 χώρες αν η διεθνής κοινότητα θέσει ως πρώτη προτεραιότητα «την εξάλειψη της πείνας» από όλο τον κόσμο.

«Αν βελτιωθεί η μητρική και παιδική διατροφή τα οφέλη θα είναι μακροπρόθεσμα και θα επεκτείνονται στις επόμενες γενιές, για αυτό και πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί σε αυτή την κατεύθυνση δράττοντας την ευκαιρία που μας δίνεται», τόνισε ο αρχισυντάκτης του Lancet, καθηγητής Ρίτσαρντ Χόρτον στη σύνοδο που πραγματοποιείται στο Λονδίνο για τη διατροφή με πρωτοβουλία της βρετανικής και βραζιλιάνικης κυβέρνησης, ενόψει της ετήσιας Συνόδου της Ομάδας των G8.

(πηγή: Ημερησία)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399