Ελληνική διάκριση στα βραβεία της Κοινωνίας των Πολιτών -Από την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της ΕΕ

Ένας Έλληνας βρίσκεται ανάμεσα σε αυτούς που διακρίθηκαν στα βραβεία της Κοινωνίας των Πολιτών 2014.

Το Κέντρο Βιώσιμης Ανάπτυξης στη Σλοβακία, ο Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Λουκατάρης από την Ελλάδα και η τσέχικη οργάνωση IQ Roma servis έλαβαν τα βραβεία της Κοινωνίας των Πολιτών 2014 για το οικονομικό και κοινωνικό έργο τους στο ζήτημα της ένταξης των Ρομά. Τα βραβεία απονέμονται από την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της ΕΕ.

«Η ανθρωπότητα χρειάζεται περισσότερους ανθρώπους που να μπορούν να κάνουν τα αδύνατα, δυνατά» σχολίασε ο Αρχιμανδρίτης Λουκατάρης στην τελετή απονομής των βραβείων.

Οι τρεις νικητές επιλέχτηκαν από συνολικά 81 υποψηφιότητες απ’ όλη την Ευρώπη, όπου συμπεριλαμβάνονταν μεταξύ άλλων το ίδρυμα Secretariado Gitano από την Ισπανία, η βουλγαρική Επιτροπή του Ελσίνκι, το Ευρωπαϊκό αντιρατσιστικό κίνημα βάσης από τη Γαλλία, το Αυτόνομο κέντρο (ACT) από την Κροατία και το Κέντρο υποδοχής Hirundo στο Ινστιτούτο της Διακονίας του Ελσίνκι.

(πηγή: matrix24.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399