Η Μαλάλα προσφέρει βραβείο της για τα σχολεία της Γάζας

Για ανοικοδόμηση σχολείων στη Γάζα θα παραχωρήσει τα χρήματα που συνοδεύει το βραβείο των Παιδιών του Κόσμου, που έλαβε μετά τη βράβευση της με το Νόμπελ Ειρήνης, η Μαλάλα Γιουσαφζάι. Τα χρήματα θα δοθούν στην UNRWA, την υπηρεσία του ΟΗΕ που παρέχει βοήθεια στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες και αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για την ανοικοδόμηση 65 σχολείων.

«Ήδη γνωρίζουμε σε ποιο βαθμό υπέφεραν τα παιδιά από τις συρράξεις και τον πόλεμο στη Γάζα. Τα παιδιά αυτά έχουν ανάγκη τώρα την υποστήριξή μας, γιατί ζουν σε δύσκολες συνθήκες», δήλωσε η 17χρονη Πακιστανή στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά τη βράβευσή της.

Το βραβείο των Παιδιών του Κόσμου θεσμοθετήθηκε το 2000 από τη Σουηδία και αφορά σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας ενός έτους για τα παιδιά όλου του κόσμου μέσω του οποίου ενημερώνονται για τα δικαιώματά τους. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος διεξάγεται μια ψηφοφορία για να επιλέξουν οι συμμετέχοντες τους υποψηφίους τους για το βραβείο.

Η Μαλάλα είναι η πρώτη ανήλικη – μετά την Άννα Φρανκ, η οποία τιμήθηκε μετά τον θάνατό της – που λαμβάνει το βραβείο με το οποίο έχουν τιμηθεί, μεταξύ άλλων, ο Νέλσον Μαντέλα και ο Κόφι Άναν.

(πηγή: tvxs.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399