Οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη αύξησαν τον πλούτο τους το 2017 περισσότερο από κάθε άλλη φορά στην ιστορία, σύμφωνα με έκθεση

disekatomyrioyhoiΟι δισεκατομμυριούχοι της γης έγιναν συνολικά 1,4 τρισεκατομμύριο δολάρια πλουσιότεροι το 2017 σύμφωνα με το «Βilionaires Insights Report» της ελβετικής τράπεζας UBS και της εταιρείας PWC.

Σύμφωνα, λοιπόν, με έρευνα της ελβετικής τράπεζας UBS, η οποία δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, οι 2.158 δισεκατομμυριούχοι του κόσμου είδαν την περιουσία τους να αυξάνεται κατά 20% στα 8,9 τρισ. δολάρια το 2017.

Αθροιστικά, λοιπόν, αύξησαν τον πλούτο τους κατά 1,4 τρισ. δολάρια το 2017.

Στο δημοσίευμα αναφέρετε ότι το ποσό αυτό, υπερβαίνει το ΑΕΠ της Ισπανίας ή της Αυστραλίας.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι ο ρυθμός αύξησης, έχει μεγαλώσει σημαντικά από αυτόν στις αρχές του 20ου αιώνα όταν κυριαρχούσαν μεγάλες οικογένειες.

Τέλος, αξίζει να αναφερθούμε στο γεγονός ότι το κλαμπ των δισεκατομμυριούχων μεγάλωσε κατά 179 μέλη, από τα οποία τα 40 μπήκαν χάρη στην περιουσία που κληρονόμησαν.

“Ο υπολογισμός είναι απλός. Υπάρχουν 701 δισεκατομμυριούχοι ηλικίας άνω των 70 ετών, των οποίων ο πλούτος θα μεταβεί σε κληρονόμους και φιλανθρωπικούς σκοπούς τα επόμενα 20 χρόνια, δεδομένης της στατιστικής πιθανότητας του μέσου όρου προσδόκιμου ζωής.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου είναι ο Jeff Bezos, ο οποίος έχει εκτιμώμενη καθαρή αξία 146 δισεκατομμυρίων δολαρίων, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο άτομο στην ιστορία.

Οι περισσότεροι από τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη βρίσκονται στις ΗΠΑ, αλλά ο αριθμός των εξαιρετικά πλούσιων ανθρώπων αναπτύσσεται ταχύτατα στην Κίνα.

“Πριν από δώδεκα χρόνια, η πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου φιλοξενούσε μόνο 16 δισεκατομμυριούχους”, ανέφερε η έκθεση. “Σήμερα, καθώς ο« Κινεζικός Αιώνας »εξελίσσεται, αριθμούνται 373, σχεδόν ένας στα πέντε του παγκόσμιου συνόλου».

(Πηγή: enallaktikos.gr με πληροφορίες από Guardian)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399