Δολοφονίες μαθητών στις ΗΠΑ: «Το μόνο που μπορεί να σταματήσει έναν κακό άνθρωπο με ένα όπλο στο χέρι είναι ένας καλός άνθρωπος με το όπλο στο χέρι!»

Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης

dolofonies_mathiton_usaΗΠΑ: όσοι μαθητές κάθονται στα πρώτα θρανία πεθαίνουν πρώτοι..

31 δολοφονημένοι και 45 τραυματίες μαθητές από συμμαθητές τους μέσα σε 5 μήνες.

  • 23 Ιανουαρίου 2018 Marshall County High School, Benton, Kentucky

2 νεκροί, 16 τραυματίες. Δράστης ένας 15χρονος με πιστόλι.

  • 14 Φεβρουαρίου 2018 Marjory Stoneman Douglas High School, Parkland, Florida

17 νεκροί, 17 τραυματίες. Δράστης 19χρονος με αυτόματο.

  • 7 Μαρτίου 2018 Huffman High School, Birmingham, Alabama

1 νεκρός, 1 τραυματίας. Ένας 17χρονος σκοτώνει μια 17χρονη

  • 20 Μαρτίου2018 Great Mills High School, Great Mills Maryland

1 νεκρός, 1 τραυματίας. Ένας 17χρονος σκοτώνει μαθητή με αυτόματο

  • 18 Μαίου 2018 Santa Fe High School, Santa Fe, Texas

10 νεκροί, 10 τραυματίες. Ένας 17χρονος σκοτώνει συμμαθητές και δασκάλους με ρεβόλβερ και πολεμικό όπλο.

Εννιά στους δέκα μαθητές έχουν πάρει εκπαίδευση στο πώς να προστατευτούν όταν διάφοροι, δυστυχώς νεαροί εγκληματίες που δεν στέκουν καλά στα μυαλά τους, αρχίζουν να πυροβολούν και να σκοτώνουν ακόμη και συμμαθητές τους.

-Όταν είμαστε στην γραμμή πρέπει να έχουμε ανοιχτά τα δάχτυλα των χεριών μας για να μην νομίσει η Αστυνομία πως κρύβουμε κάτι στα χέρια μας, λέει ο 12χρονος μαθητής στην πόλη Σάντα Φε όπου δολοφονήθηκαν 10 συμμαθητές του και δάσκαλοι και 10 ακόμη τραυματίστηκαν από έναν 17χρονο, κι αυτός συμμαθητής τους.
-Δεν θέλω να πάω στην τάξη όταν έχουμε φυσική ή μαθηματικά, συνεχίζει. Είμαστε σε αίθουσα που κάθομαι μπροστά μπροστά, έχει δύο ανοίγματα και αυτοί που κάθονται μπροστά πεθαίνουν πρώτοι.

Εκπαίδευση είχανε πάρει επανειλημμένα, “κλείδωμα τις πόρτες, χαμήλωμα το κινητό, τράβηγμα τις κουρτίνες και μάζεμα σε μια γωνιά” όταν κάποιος μπαίνει στην αυλή με όπλο. “Τρέξε, κρύψου, αντιστάσου” με αυτήν την σειρά, μαθαίνουν. Δεν βοήθησε ούτε στην Σάντα Φε, ούτε στο Πάρκλαντ όπου άλλοι 17 δολοφονήθηκαν. Οι σκοπευτές πυροβολούσαν με βαριά όπλα που διαπερνούσαν τους τοίχους. Τα σχολεία φυλάσσονταν από ένοπλους φρουρούς, πάλι δεν αποτράπηκαν τα εγκλήματα, σε μια περίπτωση χτύπησε τον συναγερμό ο δολοφόνος για να τους σκοτώσει στην αυλή.

“Είναι αδιανόητο να εκπαιδεύουμε παιδιά πώς να μην σκοτωθούν από επίθεση στο σχολείο, να πάνε στο σπίτι τους ζωντανά”, λέει ο αστυνομικός υπεύθυνος για την εκπαίδευση. “Δεν ξέρω τι φταίει, δεν μπορώ να απαντήσω τι έχει πάει στραβά. Μήπως παραχαϊδεύουμε τα παιδιά μας”, αναρωτιέται..
Το ρεπορτάζ της Σουηδικής τηλεόρασης τον Μάιο του 2018, ενημερώνει πως έξω από το κτίριο καταφτάνει ο πάστορας της περιοχής με μια κινητή μονάδα για να προσευχηθεί με αρκετούς άλλους για την ανάπαυση των ψυχών και για να μην συμβεί ξανά αυτό το κακό στην Σάντα Φε.

Ένας από τους πιστούς δηλώνει ότι είναι έργο του Σατανά.

«Το μόνο που μπορεί να σταματήσει έναν κακό άνθρωπο με ένα όπλο στο χέρι είναι ένας καλός άνθρωπος με το όπλο στο χέρι!» καταλήγει.

Η συζήτηση για την μείωση της πώλησης των όπλων δεν καταλήγει πουθενά. Ο Πρόεδρος Τραμπ έχει πάρει προεκλογική χρηματοδότηση από την οργάνωση για την διατήρηση της οπλοφορίας και έτσι δεν πρόκειται να μπουν φραγμοί και περιορισμοί. Μόνο η Πολιτεία της Φλόριντα ανέβασε το ηλικιακό όριο από 18 χρονών στα 21(!) για την οπλοκατοχή.

“Πολλοί από τους φίλους μου όταν το συζητάμε έχουν διάφορες επιθυμίες αν σκοτωθούμε”, λέει ο 12χρονος.

«Άλλοι λυπούνται που δεν θα προλάβουν να βγάλουν δίπλωμα οδήγησης, άλλοι φοβούνται μήπως ξεχαστούν. Μερικοί παρηγορούνται ότι θα ξανασυναντηθούμε στον ουρανό. Κάποιος είπε να δοθεί δωρεά το αίμα του .  Ο τελευταίος θέλει να σταλεί το σώμα του στον Λευκό Οίκο».

«..Εγώ λυπάμαι που δεν θα πάω στο Πανεπιστήμιο…», λέει ο 12χρονος

Τα αίτια έχουν αναλυθεί και σε προηγούμενες αναρτήσεις. Η εύκολη πρόσβαση στα όπλα, το εμπόριο και το λαθρεμπόριο των όπλων, το κλείσιμο των ψυχιατρικών κλινικών και των Κέντρων θεραπείας, τα διδάγματα που παίρνει η νεολαία από  την Αμερικάνικη κυβέρνηση, ιδιαίτερα στις παρεμβάσεις και στους πολέμους εναντίων των λαών, αλλά και στην αντιμετώπιση στο εσωτερικό με καταστολή. Όλα αυτά δημιουργούν πρότυπα που λύνουν διαφορές, πίκρες και ίσως και αδικίες στις μικρές ηλικίες μόνον με τα όπλα και τις τυφλές εκρήξεις μίσους. Αυτό μας διδάσκει αποτρεπτικά η Αμερικάνικη κοινωνία:

Να κρατηθούμε άνθρωποι και να παλέψουμε για την ανατροπή αυτής της ζούγκλας που σκοτώνει μικρά παιδιά.

(Πηγή: atexnos.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399