Θύελλα κατά δασκάλου που έβαλε σε τιμωρία μαύρο μαθητή και είπε «δείτε πόσο άσχημος είναι»

timoriuike_mavros_mathitisΘύελλα ξέσπασε κατά Ιταλού δασκάλου, στην πόλη του Foligno, ο οποίος έβαλε σε τιμωρία μαύρο μαθητή, με το πρόσωπο στραμμένο έξω από το παράθυρο και είπε μέσα στην τάξη στα υπόλοιπα παιδιά «δείτε πόσο άσχημος είναι».

Η απίστευτη αυτή ιστορία δημοσιοποιήθηκε από τον βουλευτή της ιταλικής Αριστεράς Νικόλα Φρατοϊάννι, ο οποίος κατέθεσε ερώτηση στη βουλή της Ρώμης.

Οι γονείς του μικρού, με τη στήριξη πολλών γονιών των συμμαθητών τους, αποτάθηκαν σε δικηγόρο για να προσφύγουν νομικά κατά του εκπαιδευτικού.

Ο δήμαρχος του Foligno, παράλληλα, έκανε γνωστό ότι μίλησε με τη διευθύντρια του σχολείου και ότι «θα γίνουν όλοι οι επιβεβλημένοι έλεγχοι».

Ο δάσκαλος είπε στην ιταλική κρατική τηλεόραση ότι διεξήγαγε ένα κοινωνικό πείραμα: «πρόκειται για πείραμα κοινωνικού χαρακτήρα, όμοιο με άλλα που μπορεί να βρει κανείς στο διαδίκτυο» και πρόσθεσε πως «στην πραγματικότητα ήθελε να δείξει στα παιδιά πόσο άδικη μπορεί να είναι η ρατσιστική συμπεριφορά». Μέχρι τώρα, βέβαια, ελάχιστοι, στην Ιταλία, έχουν πεισθεί για τις καλές του προθέσεις.

Ο ιταλός υπουργός Παιδείας Marco Bussetti καταδίκασε το περιστατικό σε δημόσιο σχολείο στο Foligno, μια πόλη στην περιοχή της Ούμπρια, ως “πολύ σοβαρό”.
Ο Bussetti σε tweet του χτες ανέφερε ότι θα ληφθούν επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπισή του.

(Πηγή: enallaktikos.gr με πληροφορίες από nytimes.com)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399