Αίγυπτος: Καταδίκασαν τετράχρονο σε ισόβια για συμμετοχή σε διαδήλωση

6-xronos-aigyptoΑιγυπτιακό στρατιωτικό δικαστήριο κατά λάθος καταδίκασε ένα αγόρι τεσσάρων ετών σε ισόβια.

Ο εκπρόσωπος του στρατοδικείου και συνταγματάρχης Κούλ Μοχάμεντ Σαμίρ είπε ότι το δικαστήριο μπέρδεψε το όνομα με αυτό ενός 16χρονου. Ο Αχμέντ Μανσούρ Κουράνι Αλί Σαράρα, καταδικάστηκε μαζί με άλλους 115 για τις ταραχές που προκάλεσε η ομάδα Μουσουλμανική Αδελφότητα, υποστηρικτές της επαρχίας Φαγιούμ το 2012.

Μία ασήμαντη λεπτομέρεια: Ο Αχμέντ Μανσούρ Κουράνι Αλί είναι, σήμερα, τεσσάρων χρονών. Την εποχή τέλεσης του αδικήματος ήταν μόλις ενός.

6-xronos-aigypto-apofasiΔικηγόροι που εκπροσωπούσαν τον τετράχρονο ανέφεραν πως υπέβαλαν έγγραφα που αποδείκνυαν την ηλικία του. Το όνομα του μικρού μπήκε κατά λάθος στη λίστα των δεκάδων κατηγορουμένων και οι υπάλληλοι του στρατοδικείου τελικά δεν διαβίβασαν στον δικαστή το πιστοποιητικό γέννησης του μικρού.

Ο ύποπτος 16χρονος, αντιμετωπίζει τέσσερις κατηγορίες για φόνο και οκτώ κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας και βανδαλισμούς κρατικών περιουσιακών στοιχείων.

Το δικαστικό σύστημα της Αιγύπτου έχει πολλές φορές δεχθεί επικρίσεις μετά την ανατροπή του Μόρσι το 2013. Από τότε, περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 40.000 πιστεύεται ότι έχουν φυλακιστεί επειδή είναι αντιφρονούντες. Οι περισσότεροι είναι υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Το 2014, ο ΟΗΕ προειδοποίησε ότι η Αίγυπτος έχει «ένα δικαστικό σύστημα όπου οι διεθνείς εγγυήσεις της δίκαιης δίκης φαίνεται να καταπατούνται όλο και περισσότερο».

(Πηγή: enallaktikos.gr)

 

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.