Βαρβαρότητα στην Ειδομένη: Οι Σκοπιανοί χτυπούν γυναίκες και παιδιά με χημικά

eidomeniΜε χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα «απάντησαν» οι αστυνομικοί της ΠΓΔΜ στον πετροπόλεμο των προσφύγων που βρίσκονται στην Ειδομένη, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ.

Οι πρόσφυγες που βρίσκονται για μέρες μπροστά στο φράχτη των Σκοπιανών, κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης και χωρίς να έχουν καμία ενημέρωση για το μέλλον τους, έχασαν την υπομονή τους.

Οι πρόσφυγες κατάφεραν να ρίξουν μέρος του φράχτη των Σκοπιανών και τότε ξεκίνησαν τα επεισόδια που θα δείτε στο επόμενο βίντεο.

Μεγάλη ομάδα προσφύγων -πολλοί με τα υπάρχοντά τους ανά χείρας- κατέλαβαν νωρίτερα τις σιδηροδρομικές γραμμές, ενώ ορισμένοι κινήθηκαν προς το μεταλλικό φράχτη πετώντας πέτρες και ζητώντας να τούς επιτρέψουν οι αρχές της γειτονικής χώρας τη διέλευση. Τα πνεύματα «άναψαν» και στον πετροπόλεμο των προσφύγων οι αστυνομικοί της γείτονος «απάντησαν» με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Νωρίτερα, το σημείο διέλευσης στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ είχε ανοίξει και επρόκειτο να δοθεί άδεια εισόδου σε 50 άτομα.

(Πηγή: alfavita.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.