Ο χειμώνας δεν θα υπάρχει πλέον στην Αυστραλία το 2050

EPA/DAN HIMBRECHTS

EPA/DAN HIMBRECHTS

Μια ομάδα επιστημόνων συνεργάστηκε πρόσφατα για να δημιουργήσει ένα εργαλείο που θα έδειχνε στους Αυστραλούς το κλίμα που προβλέπεται για τις πόλεις τους το 2050, οδηγώντας σε μια ανησυχητική ανακάλυψη.

«Σε 30 χρόνια, ο χειμώνας, όπως τον γνωρίζουμε, δεν θα υπάρχει», δήλωσε ο ερευνητής Τζοφ Χίντσλιφ, αποκαλύπτοντας έναν ακόμη τρόπο που η κλιματική αλλαγή είναι έτοιμη να αλλάξει δραματικά τη ζωή στον πλανήτη.

Η ομάδα, που απαρτίζεται από σχεδιαστές από την Σχολή Καλών Τεχνών και Σχεδίου του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας, και από επιστήμονες από το Ινστιτούτο Κλιματικής Αλλαγής του ίδιου πανεπιστημίου, βασίστηκε σε στοιχεία του Γραφείου Μετεωρολογίας και Επιστημονικών Πληροφοριών για τους Γαιοκτήμονες για το έργο της.

Κατά τη δημιουργία του εργαλείου, η ομάδα διαπίστωσε ότι οι προβολές δεν ακολουθούσαν το πρότυπο των τεσσάρων εποχών.

«Εξετάσαμε τις ιστορικές μέσες θερμοκρασίες κάθε εποχής και τις συγκρίναμε με τα προβαλλόμενα δεδομένα, και αυτό που συναντάμε παντού είναι ότι δεν υπάρχει πραγματικά περίοδος διαρκούς χειμώνα» εξηγεί ο Χίντσλιφ.

Αντί για τον χειμώνα, οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι Αυστραλοί θα βιώνουν την άνοιξη, το φθινόπωρο και μια μακρύτερη εποχή που αποκαλούν «νέο καλοκαίρι». Κατά τη διάρκεια αυτής της νέας εποχής, οι θερμοκρασίες θα κορυφώνονται σταθερά πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου, βάσει των προβλέψεων.

Εξάλλου, το καλοκαίρι που μόλις πέρασε στην Αυστραλία ήταν με διαφορά το θερμότερο στην ιστορία, με πολλαπλά κύματα καύσωνα που οδήγησαν σε θερμοκρασίες ρεκόρ σε ολόκληρη τη χώρα.

(Πηγή: naftemporiki.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399