Νεκρός και πέμπτος ανήλικος σε σταθμό της αμερικανικής συνοριοφυλακής

Associated Press

Associated Press

Ένας 16χρονος από την Γουατεμάλα πέθανε στο Τέξας, ενώ βρισκόταν υπό κράτηση από τη συνοριοφυλακή των ΗΠΑ ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αρχές. Πρόκειται για τον πέμπτο ανήλικο από την Γουατεμάλα που πεθαίνει μετά από τη σύλληψή του στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού έπειτα από τον Δεκέμβριο.

Ο έφηβος, η ταυτότητα του οποίου δεν δόθηκε στο δημοσιότητα, συνελήφθη από τους συνοριοφύλακες στις 13 Μαΐου μετά από παράνομη διέλευση των συνόρων, σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας τελωνείων και προστασίας των συνόρων.

Ο 16χρονος μεταφέρθηκε από τον κεντρικό σταθμό περισυλλογής στην Ρίο Γκράντε Βάλεϊ στο σταθμό της Βεσλάκο στο νότιο Τέξας την Κυριακή και αναμενόταν να οδηγηθεί στις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, που επιβλέπουν τη φροντίδα μικρών παιδιών μεταναστών που εισέρχονται στο Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς συνοδεία ενήλικων μελών της οικογένειας.

Αλλά σήμερα το αγόρι βρέθηκε αναίσθητο, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής υπηρεσίας τελωνείων και προστασίας των συνόρων (CBP). Πρόσθεσε ότι η αιτία θανάτου του δεν είναι ακόμη γνωστή.

«Οι άνδρες και οι γυναίκες της υπηρεσίας είναι θλιμμένοι από την τραγική απώλεια αυτού του νεαρού άνδρα και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του», δήλωσε ο Τζον Κούπερ, εκτελών χρέη επιτρόπου της CBP.

Το αγόρι ήταν ο πέμπτος ανήλικος από την Γουατεμάλα από τον Δεκέμβριο που πέθανε αφού συνελήφθη στα σύνορα των ΗΠΑ στο Μεξικό. Τέσσερα από τα παιδιά πέθαναν ενώ βρίσκονταν υπό κράτηση των αμερικανικών αρχών. Ένα πέμπτο παιδί, που πέρασε τα σύνορα με τη μητέρα του τον Απρίλιο, πέθανε αυτό το μήνα μετά από εβδομάδες στο νοσοκομείο, αλλά είχε ήδη αφεθεί ελεύθερος κατά τον χρόνο του θανάτου του.

Η Τζούλι Λίντον, συμπρόεδρος της αμερικανικής ακαδημίας παιδιάτρων για την υγεία των μεταναστών, εξέφρασε ανησυχία για τα άρρωστα παιδιά που ενδεχομένως στεγάζονται σε εγκαταστάσεις της συνοριοφυλακής, σε ακατάλληλες συνθήκες, για παρατεταμένες χρονικές περιόδους.

(Πηγή: skai.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399