Kόκκινη η θάλασσα στα Νησιά Φερόε: Έσφαξαν 250 φάλαινες και δελφίνια

esfaxan_falenes-1«Κόκκινη» έγινε για άλλη μια φορά η θάλασσα στα νησιά Φεροέ με τους κατοίκους ενός απομακρυσμένου χωριού να σφάζουν σχεδόν 250 φάλαινες και δελφίνια ενώ αυτά μετακινούταν βορειότερα.

Στις πολύ σκληρές φωτογραφίες φαίνονται οι ψαράδες να χρησιμοποιούν ειδικά εργαλεία για να σκοτώσουν τα θηράματά τους.

esfaxan_falenes-2Νωρίτερα άλλοι ψαράδες είχαν φροντίσει να οδηγήσουν με τα πλοία τους τις φάλαινες και τα δελφίνια στον κόλπο της πόλης Τορσχαβν, της πρωτεύουσας ενός εκ των νησιών.

esfaxan_falenes-3Η οργάνωση Blue Planet Society χαρακτήρισε τη σφαγή ως «βίαιη και απάνθρωπη».

esfaxan_falenes-4Το κυνήγι των φαλαινών είναι νόμιμο στα Φερόε με τη νομοθεσία να περιγράφει το πώς πρέπει να γίνεται, τις μεθόδους θανάτωσης και τον εγκεκριμένο εξοπλισμό.

esfaxan_falenes-5Πρόκειται για μια πρακτική που επαναλαμβάνεται κάθε τέτοια περίοδο στα Νησιά Φεροέ καθώς οι κάτοικοί τους βασίζονται στο κρέας των φαλαινών για την επιβίωσή τους

Σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση το κυνήγι των φαλαινών είναι θεμιτό γιατί διασφαλίζει ότι οι κάτοικοι των συνολικά 18 νησιών, που έχουν μικρές δυνατότητες καλλιέργειας αγροτικών προϊόντων, θα μπορέσουν να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο αυτάρκεις.

(Πηγή: topontiki.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399