Έρευνα: Τα λουλούδια στο σπίτι μειώνουν τα επίπεδα πόνου και στρες

louloudia_spitiΤα λουλούδια σε έναν άρρωστο ή θλιμμένο φίλο μπορεί να είναι η πρώτη επιλογή ως δώρο, αλλά η εγκάρδια χειρονομία είναι πραγματικά πιο χρήσιμη από ό, τι νομίζετε.

Τα λουλούδια έχουν πολλά περισσότερα απ’ ό, τι γλυκιά μυρωδιά και όμορφη όψη, έχουν ευεργετικές ιδιότητες και θετικά αποτελέσματα στην υγεία μας.

Η Αμερικανική Εταιρεία Φυτοκομίας (ASHS) διενήργησε μια έρευνα αξιολογώντας εάν τα φυτά έχουν θεραπευτικές επιδράσεις σε χειρουργημένους ασθενείς και τα αποτελέσματα είναι συγκλονιστικά.

Ενενήντα ασθενείς χωρίστηκαν σε δωμάτια είτε με φυτά, είτε χωρίς φυτά. Εκείνοι που νοσηλεύονταν σε δωμάτια με κάποιου είδους φύλλωμα είχαν εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα από εκείνα που δεν είχαν.

Σύμφωνα με τα πορίσματα της μελέτης, που συνέταξαν οι Ρίτσαρντ Χ. Μάτσον και Σέονγκ Χιουν Παρκ, οι ασθενείς σε μετεγχειρητική παρακολούθηση και φροντίδα βρέθηκαν σε δωμάτια με λουλούδια είχαν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση και καρδιακό ρυθμό, χαμηλότερα ποσοστά πόνου, άγχους και κόπωσης. Είχαν επίσης θετικά συναισθήματα και μεγαλύτερη ικανοποίηση για τα δωμάτια τους από ό, τι οι ασθενείς σε δωμάτια χωρίς φυτά.

Τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν ότι τα λουλούδια θα πρέπει να είναι «συμπληρωματική ιατρική» για την αποκατάσταση ασθενών.

Με βάση μία άλλη έρευνα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Harper’s Bazaar, συνάγεται το συμπέρασμα ότι μπουκέτα λουλουδιών μπορεί επίσης να μας κάνουν να νιώθουμε λιγότερο άγχος.

Στην έρευνα τα πορίσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στο Complementary Therapies In Medicine, φοιτήτριες που σπουδάζουν σε Πανεπιστήμια τοποθέτησαν βάζο με τριαντάφυλλα στους κοιτώνες τους. Τα αποτελέσματα περιλάμβαναν έδειξαν ότι οι νεαρές γυναίκες αισθάνθηκαν πιο χαλαρά, με λιγότερο άγχος από πριν.

(Πηγή: alfavita.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399