Συνεχίζεται ο καύσωνας στην Ευρώπη, σπάνε το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ θερμοκρασίας

kafsonas_stin_evropiΗ Ευρώπη εξακολουθεί να ιδρώνει  καθώς συνεχίζεται ο καύσωνας, ενώ ταυτόχρονα έχουν ξεσπάσει μεγάλες πυρκαγιές και οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι η θερμοκρασία θα ανέβει κι άλλο τις επόμενες ημέρες.

Τα ρεκόρ πέφτουν το ένα μετά το άλλο σε μεγάλο μέρος της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης καθώς καταγράφονται πρωτοφανείς θερμοκρασίες για μήνα Ιούνιο: 38,9 βαθμοί Κελσίου στην Τσεχία, 38,6 στη Γερμανία, 40,9 στο Κλερμόν-Φεράν της Γαλλίας… Αύριο ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει κι άλλο και στη Γαλλία ενδέχεται να σπάσει το “εθνικό ρεκόρ” που ανάγεται στον Αύγουστο του 2003 και είναι οι 44,1 βαθμοί που είχαν καταγραφεί στο Γκαρ.

Η Meteo France, η γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία, έχει θέσει σε “κόκκινο συναγερμό” τέσσερα διαμερίσματα στα νότια της χώρας, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στη Γαλλία.

Ένα άλλο ρεκόρ καταρρίφθηκε στην Πολωνία: αυτό της κατανάλωσης ενέργειας, λόγω της εντατικής χρήσης των κλιματιστικών. Στη Γαλλία το μεσημέρι η ζήτηση ανήλθε σήμερα στα 59,4 γιγαβάτ, πολύ κοντά στο απόλυτο ρεκόρ των 59,5 γιγαβάτ που είχε καταγραφεί πριν από δύο χρόνια.

Στη Γερμανία, στις πόλεις Λέχνε και Μπαντ Εϊνχάουζεν (120.000 κάτοικοι), οι αρχές έλαβαν μέτρα για τον περιορισμό της κατανάλωσης νερού. Η χρήση πόσιμου νερού θα περιοριστεί μόνο για “ζωτικές ανάγκες” και οι κάτοικοι απειλούνται με πρόστιμα ύψους έως και 1.000 ευρώ.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399