1ο βραβείο σε ειδικό δημοτικό σχολείο σε διαγωνισμό ζωγραφικής της ΕΕ

Πρώτο βραβείο στην Α’ τάξη του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών Βαρήκοων Πανοράματος, στον διαγωνισμό ζωγραφικής «Για τους Ρομά με τους Ρομά»

roma-romaΜε μία πολύχρωμη ζωγραφιά, όπου δεσπόζει μία γέφυρα, «η γέφυρα που μας ενώνει» – το σχολείο – μαθητές της Α’ τάξης του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών Βαρήκοων Πανοράματος στη Θεσσαλονίκη κέρδισαν το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό ζωγραφικής «Για τους Ρομά με τους Ρομά», που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για παιδιά από επτά έως δέκα ετών.

Το πρώτο βραβείο, που δόθηκε στους μαθητές της Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνει και το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ για το σχολείο τους. Το δεύτερο βραβείο απονεμήθηκε σε σχολείο από την Τσεχία για τη ζωγραφιά με τίτλο «Ένας κόσμος για όλους», ενώ το τρίτο βραβείο κέρδισε σχολείο από την Ουγγαρία με ζωγραφιά που έχει τίτλο «Λάμψε, Ήλιε!».

Η γέφυρα που ζωγράφισαν οι μικροί μαθητές στη Θεσσαλονίκη στηρίζεται σε πέντε πυλώνες, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την εκπαίδευση, το παιχνίδι και τα συναισθήματα. Πάνω της βρίσκονται παιδάκια πιασμένα χέρι-χέρι με την καρδιά τους, σε έντονο κόκκινο, να διακρίνεται. Ένα πολύχρωμο ουράνιο τόξο, με έναν φωτεινό ήλιο, και μία κατακόκκινη καρδιά στο κέντρο του, σκεπάζει την παιδική και γεμάτη χαμόγελα ανθρώπινη αλυσίδα πάνω στη γέφυρα, ενώ τη διακοσμούν λουλούδια και βιβλία.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν σχολεία από 21 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με 589 ζωγραφιές. Αρχικά, σε κάθε κράτος, επιτροπές ανέδειξαν τον εθνικό νικητή και στη συνέχεια έγινε η ανάδειξη του νικητή του διαγωνισμού με διαδικτυακή ψηφοφορία.

(Πηγή: news.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.