Σκοτώνουν τ΄ άλογα πριν… γεράσουν!

skotonoun_alogaΠολύ μεγαλύτερες διαστάσεις από τις αρχικές εκτιμήσεις, έχει λάβει στην Αυστραλία, το φαινόμενο σφαγιασμού των αλόγων, που αποσύρονται από τις ιπποδρομίες. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, ένα άλογο μπορεί να ζήσει από 25 έως 30 χρόνια, ενώ ένα άλογο κούρσας, αποχωρεί από την ενεργό δράση μετά από οκτώ ή εννιά χρόνια καριέρας.

Τα ευρήματα διετούς δημοσιογραφικής έρευνας που διεξήγαγε η αυστραλιανή Ραδιοφωνία (ABC), είναι εντυπωσιακά, δεδομένου ότι γίνεται λόγος για «βιομηχανική κλίμακα». Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, υπολογίζεται ότι σε ετήσια βάση αποσύρονται από τις ιπποδρομίες, περίπου 8.500 άλογα, σημαντικό ποσοστό των οποίων, οδηγείται στον θάνατο, προκειμένου να καλυφθούν διατροφικές ανάγκες του ανθρώπου, αλλά και του τομέα των γεωργικών ειδών διατροφής.

Βέβαια στην αχανή ήπειρο, υπάρχουν και περιοχές, όπως αυτή της Νέας Νότιας Ουαλίας, οι Αρχές των οποίων, απαιτούν κι εφαρμόζουν μία «δεύτερη ζωή» για τα άλογα κούρσας. Από την πλευρά της βιομηχανίας που έχει ως επίκεντρο τις ιπποδρομίες, υποστηρίζεται πως μόλις το 1% από αυτά τα άλογα καταλήγουν στην σφαγή.

Σύμφωνα, όμως με τον Πολ ΜακΓκρίβι, καθηγητή της επιστήμης συμπεριφοράς και της καλής μεταχείρισης των ζώων, στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, ο οποίος μελετά τους καθαρόαιμους ίππους τα τελευταία 25 χρόνια, περίπου 4.000 άλογα «εξαφανίζονται» κάθε χρόνο.

«Μιλάμε για την καταστροφή των ζώων σε βιομηχανική κλίμακα», είπε ο καθηγητής στην ABC και πρόσθεσε: «Βλέπουμε ζώα που υποφέρουν, δεν νομίζω ότι κάποιος μπορεί να υπερασπιστεί αυτή την πρακτική».

Η ένωση για την προστασία των αγωνιστικών αλόγων δήλωσε ότι παρακολούθησε για δύο χρόνια ένα σφαγείο, βόρεια του Μπρίσμπεϊν (σ.σ. πρωτεύουσα του Κουίνσλαντ), και διεπίστωσε πως στο συγκεκριμένο σημείο, θανατώνονταν περίπου 500 άλογα σε μηνιαία βάση!

«Είναι ένα σφαγείο που σκοτώνει τα άλογα για κατανάλωση από τον άνθρωπο. Το κρέας πηγαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως επίσης στην Ιαπωνία και στην Ρωσία», ανέφερε ο εκπρόσωπος της εν λόγω ένωσης, Ελιο Τσελότο στην ABC, αποδεικνύοντας τους ισχυρισμούς του με καταγεγραμμένες εικόνες, στις οποίες υπάλληλοι εμφανίζονται να κτυπούν βάναυσα τα ανυπεράσπιστα ζώα…

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399