Κόκκινος συναγερμός σε γονείς και εκπαιδευτικούς: Έτσι παίζεται το παιχνίδι του πνιγμού

Κόκκινο συναγερμό σε γονείς και εκπαιδευτικούς έχουν προκαλέσει όσα έγιναν γνωστά τις τελευταίες ώρες, για ένα επικίνδυνο παιχνίδι πνιγμού μεταξύ των μαθητών.

paihnidi_pnigmosΙδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνουν οι γονείς στα παιδιά τους καθώς ένα νέο παιχνίδι βρίσκεται σε έξαρση στην νεανική μόδα που λέγετε το «παιχνίδι του πνιγμού».

Σύμφωνα με τους κανόνες του παιχνιδιού αυτού, ο παίχτης θα πρέπει να πάρει δέκα βαθιές ανάσες έπειτα να χαμηλώσει τα γόνατα του σαν κάθισμα και να περιμένει ώσπου ξαφνικά ένας άλλος τον πιάνει από τον λαιμό και τον σφίγγει με δύναμη, το αποτέλεσμα αυτής της κίνησης είναι πολλά παιδιά να χάνουν τις αισθήσεις τους και να λιποθυμούν ενώ τα υπόλοιπα παιδιά τρέχουν τρομαγμένα.

Το ίδιο πράγμα συνέβη και στον 12χρονο Αλέξανδρο από το Λουτράκι, ο οποίος έπαιξε το παιχνίδι με παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας και δεν άντεξε και λιποθύμησε, πέφτοντας μάλιστα κάτω χτυπώντας το κεφάλι του.

Tην τελευταία 10ετία σχεδόν 900 άτομα έχουν πεθάνει από αυτό, με την συντριπτική πλειοψηφία να είναι άτομα από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΠΝ) στα πρώτα τρία λεπτά στραγγαλισμού βασικές λειτουργίες του εγκεφάλου, όπως η μνήμη, η ισορροπία και το κεντρικό νευρικό σύστημα παραλύουν. Λίγα δευτερόλεπτα πιο μετά το άτομο πεθαίνει.

Για όσους επιζούν, η παρατεταμένη στέρηση του οξυγόνου στον εγκέφαλο είναι γνωστό ότι προκαλεί κώμα, επιληπτικές κρίσεις, διασείσεις, και αιμορραγίες στα μάτια.

Σύμφωνα με το αμερικανικό ΚΕΠΝ το 87% των ατόμων που επιδίδονται σε αυτό το επικίνδυνο και εν δυνάμει θανατηφόρο «παιχνίδι» είναι άντρες έφηβοι.

(Πηγή: ertopen.com με πληροφορίες από medlabgr.blogspot.com)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399