Πορεία για τα μάτια της Χιλής: 352 άνθρωποι έχασαν ένα ή δύο μάτια κατά την καταστολή των διαδηλώσεων

poreia_gia_matia_chileΜετά από πάνω από δύο μήνες κινητοποιήσεων ενάντια στην πολιτική του Προέδρου Σεμπάστιαν Πινιέρα, την Τρίτη πλήθος κόσμου βγήκε στους δρόμους στην ονομαζόμενη “Πορεία για τα μάτια της Χιλής”, αφού 352 άτομα έχασαν μερικά ή ολικά την όρασή τους λόγω της αστυνομικής καταστολής ενάντια στις κοινωνικές διαμαρτυρίες.

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, οι οργανώσεις που υπερασπίζονται τα λαϊκά δικαιώματα κάλεσαν στην κινητοποίηση που ξεκίνησε στις 3 μ.μ (τοπική ώρα) από την πλατεία Ιταλία, γνωστή από τις διαδηλώσεις ως “Πλατεία της Αξιοπρέπειας”.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πικέτες με ζωγραφισμένο ένα μάτι, υπενθυμίζοντας ότι 352 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στα μάτια στη διάρκεια των διαδηλώσεων.

Οι πικέτες φέρουν επίσης το μήνυμα που καταγγέλλει “τα μάτια του λαού κατηγορούν το κράτος – τρομοκράτη”. Από την πλευρά του, ο Σέρχιο Μίκκο, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτο της Χιλής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (NHRI) , Sergio Micco, δήλωσε ό οργανισμός έχει επαληθεύσει ότι έχουν σημειωθεί σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις διαδηλώσεις.

(Πηγή: prensa-rebelde.blogspot.com)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399