Σενάριο καταστροφής: Η κλιματική αλλαγή λιώνει αρχαίους παγετώνες και μπορεί να απελευθερώσει ιούς 15.000 ετών

arhaioi_pagetonesΆγνωστοι αρχαίοι ιοί ηλικίας 15.000 ετών που… κρύβονται στο οροπέδιο του Θιβέτ, θα μπορούσαν να απελευθερωθούν στην ατμόσφαιρα με το λιώσιμο των πάγων, λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Οι επιστήμονες από τις ΗΠΑ και την Κίνα εξήγαγαν δύο σβώλους πάγου από έναν παγετώνα στο οροπέδιο του Θιβέτ και βρήκαν συνολικά 33 παθογόνους ιούς, με τους 28 από αυτούς να είναι παντελώς άγνωστοι στους ανθρώπους.

Οι αυξανόμενες θερμοκρασίες στον πλανήτη λόγω της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με τους ειδικούς, έχουν τη δυνατότητα να απελευθερώσουν μολυσμένους ιούς σε έναν κόσμο που δεν έχει καμία ασυλία εναντίον τους.

Η ισχύς αυτών των ιών είναι άγνωστη, με μερικούς από αυτούς να είναι δυνητικά θανατηφόροι και άλλοι πιθανώς αβλαβείς.

Οι επιστήμονες αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο σχετικά με την ανακάλυψή τους, καθώς ακόμη δεν έχουν σαφή αποτελέσματα, ωστόσο υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τη μελέτη των άγνωστων αυτών ιών που βρίσκονται μέσα στους παγετώνες.

Σχολίασαν όμως ότι ο ρυθμός τήξης των παγετώνων λόγω της κλιματικής αλλαγής τους ανησυχεί.

(Πηγή: reader.gr με πληροφορίες από Daily Mail)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399