Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η πρωτεύουσα της Αυστραλίας

AP Photo/Noah Berger

AP Photo/Noah Berger

Οι αρχές της Καμπέρα έθεσαν σήμερα για πρώτη φορά από το 2003 την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα της Αυστραλίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της απειλής από τις πυρκαγιές που μαίνονται στην περιοχή.

Ο επικεφαλής των περιοχών της Αυστραλιανής πρωτεύουσας (ACT) Άντριου Μπαρ δήλωσε ότι το μέτρο θα παραμείνει σε ισχύ «για όσο διάστημα υπάρχει κίνδυνος».

Οι αρχές προετοιμάζονται για το κύμα καύσωνα που αναμένεται να πλήξει την αυστραλιανή πρωτεύουσα των 400.000 και πλέον κατοίκων, την ώρα που πυρκαγιές απειλούν τα προάστιά της. Σύμφωνα με αξιωματούχους, τη μεγαλύτερη απειλή για την Καμπέρα αποτελεί η πυρκαγιά που μαίνεται στην Ορόραλ Βάλεϊ, νότια της πρωτεύουσας, η οποία έχει επεκταθεί σε μια περιοχή 185 τετραγωνικών χιλιομέτρων και μαίνεται εκτός ελέγχου.

«Η πυρκαγιά ενδέχεται να είναι πολύ απρόβλεπτη. Ενδέχεται να βγει εκτός ελέγχου», προειδοποίησε ο Μπαρ. «Ο συνδυασμός ακραίας ζέστης, ανέμων και ξηρασίας θα θέσει τα νότια προάστια της Καμπέρα σε κίνδυνο», εξήγησε.

(Πηγή: efsyn.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399