Ποια η αιτία της κτηνωδίας σε βάρος των ζώων; – Έκοψαν τις φωνητικές χορδές από 270 σκυλάκια!!!

Γράφει η Φαίη Λιάρα

ekopsan_fon_hordes_skylon_1Για όσους ασχολούνται και γνωρίζουν, αυτό δεν αποτελεί κάποια ιδιαίτερη είδηση. Οι παράνομοι εκτροφείς κατοικίδιων είναι μάστιγα διάσπαρτη ανά τον πλανήτη, με τεράστια κέρδη. Τα ζώα που ”παράγουν” τα κουταβάκια και τα γατάκια ζούνε σε άθλιες συνθήκες και ζευγαρώνουν ασταμάτητα μέχρι πραγματικά τελικής πτώσεως για να παράγουν το πανάκριβο ρατσάτο σκυλάκι της βιτρίνας, της αγγελίας στην εφημερίδα και στο διαδίκτυο. Το οποίο συνήθως θα έχει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε εικόνες από παράνομα εκτροφεία, διάσπαρτα στην χώρα μας.

Εκτός φυσικά από τους παράνομους εκτροφείς υπάρχει και η νόμιμη βιομηχανία κατοικίδιων με τεράστια κέρδη, να θυμίσουμε τις επιδοτήσεις που είχαν δοθεί ώστε να ανοίξει ο καθένας pet shop και να πουλάει ζώα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σε κάθε γειτονιά στην κυριολεξία.

Από την στιγμή λοιπόν που το κατοικίδιο από φίλος και σύντροφος έγινε πηγή κέρδους, ήταν αυτονόητο ότι θα γίνει κομμάτι του lifestyle με όλες τις συνέπειες. ”Παράγονται” και ”περισσεύουν” σαν άχρηστο εμπόρευμα, δισεκατομμύρια κατοικίδια ανά τον πλανήτη.

Σύμφωνα με την οργάνωση Dogs’s trust, το 2001 οι αρχές στο Κεντ της Μ.Βρετανίας συγκέντρωσαν 120.00ο αδέσποτους σκύλους, αποκλειστικά θύματα εγκαταλείψεων λόγω της οικονομικής κρίσης. Ένα στα είκοσι θανατώθηκε καθώς δεν βρέθηκε σπίτι. Στις ΗΠΑ εκτός από τις συνηθισμένες εγκαταλείψεις έχουμε πλέον και τα σκυλιά των ”εξώσεων”, γεγονός που έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Οικογένειες που χάνουν την κατοικία τους λόγω έξωσης και πρέπει να εγκαταλείψουν το κατοικίδιο. Το 50% των ζώων που βρίσκονται σε καταφύγια στις ΗΠΑ, υποβάλλονται σε ευθανασία για να αδειάσει ”χώρος” για τα επόμενα.

Στην χώρα μας περιφέρονται εκατομμύρια άστεγα ζώα θύματα εγκαταλείψεων και παντελούς αδιαφορίας της πολιτείας, η οποία τελευταία δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δημιουργήσει καταφύγια όπου όλοι καταλαβαίνουμε πώς θα ”αδειάζουν” για να εισαχθούν τα καινούργια αδέσποτα.

Η πρακτική που χρησιμοποίησαν οι παράνομοι εκτροφείς της Ισπανίας, κομμένες φωνητικές χορδές ώστε να μην ακούγεται το γάβγισμα του σκύλου και ενοχλεί, δεν είναι κάποια καινούργια πρακτική, όπως και η αφαίρεση των νυχιών στις γάτες ώστε να μην καταστρέφουν έπιπλα. Στις περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ και τον Καναδά, είναι νόμιμη πρακτική. Στην Ευρώπη απαγορεύεται.

Είναι ξεκάθαρο ότι όσο μεγαλύτερο το κέρδος, τόσο μεγαλύτερη η εκμετάλλευση. Αυτό είναι ο καπιταλισμός, όσο και να θέλουν κάποιοι να μας πείσουν ότι τα προβλήματα των ζώων υπάρχουν λόγω ψυχοσύνθεσης του ”κακού” ανθρώπου, ότι είναι θέμα ατομικής ευθύνης και ατομικών καταναλωτικών αποφάσεων μόνο.

Ατομικής ευθύνης ποιου; Αυτού που γαλουχείται στον καπιταλισμό, από την κούνια ακόμα, στον ατομισμό, στο να νοιάζεται μόνο για το φαίνεσθαι και το lifestyle στην κοινωνία όπου το κέρδος είναι πάνω από όλα; Δεν αλλάζει ο κόσμος μόνο με καμπάνιες ευαισθητοποίησης. Το κακό ξεριζώνεται από την ρίζα.

Εικόνες από την Ισπανία

ekopsan_fon_hordes_skylon_2ekopsan_fon_hordes_skylon_3Εικόνες παράνομο εκτροφείο Μαραθώνα που εντόπισε η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης το 2012

ekopsan_fon_hordes_skylon_4ekopsan_fon_hordes_skylon_5(Πηγή: atexnos.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399