Δεξαμενές με επικίνδυνο τοξικό υγρό αδειάζουν στο ΔΕΛΤΑ Ασωπού στον Ωρωπό

Επικίνδυνο τοξικό υλικό εναπόθεσαν άγνωστοι στην περιοχή Αγ. Κωνσταντίνου Ωρωπού, κοντά στις εκβολές του Δέλτα του Ασωπού ποταμού.

asopos_toxiko_iliko_1Αυτή τη στιγμή επί τόπου βρίσκεται κλιμάκιο της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Οινοφύτων και αστυνομικές δυνάμεις, όπου έχουν αποκλείσει την περιοχή και περιμένουν ειδικό κλιμάκιο της ΕΜΑΚ το οποίο θα ελέγξει τις δεξαμενές και θα επιχειρήσει την περισυλλογή του τοξικού υγρού το οποίο έχει χυθεί στην περιοχή.  Η αστυνομία θεώρησε το υγρό εξαιρετικά επικίνδυνο και τοξικό για αυτό αυτή τη στιγμή απομακρύνει τους κατοίκους από την περιοχή για να τους προστατέψει από την επαφή τους με την επικίνδυνη ουσία, που παρουσιάζει τοξικότητα και δια της εισπνοής.

asopos_toxiko_iliko_2Επί τόπου βρέθηκαν ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γιώργος Γιασημάκης και οι  Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ανδρέας Γαζβινιάν και Νίκος Δήμας, οι οποίοι ενημερώθηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και εν συνεχεία ενημέρωσαν την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα οι άγνωστοι άφησαν στη συμβολή των οδών Λεύκας και Δάφνης στον οικισμό Αγ. Κωνσταντίνου Ωρωπού, έξι δεξαμενές των 1.300 lt η κάθε μία, οι οποίες περιέχουν το χημικό υλικό Glyoxal, εκ των οποίων η μία έχει διαρροή.

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού κ. Γιώργος Παναγόπουλος μετά από καταγγελία κατοίκου. Στη σελίδα της Ο.Σ.Ω. τονίζει ότι:

“Σύμφωνα με την ετικέτα των δεξαμενών και χωρίς να έχει ακόμη προσδιοριστεί με αναλύσεις ο βαθμός της τοξικότητας και της παρουσίας και άλλων τοξικών παραγόντων, το υγρό απόβλητο από πρώτη εκτίμηση, αφορά επικίνδυνο προϊόν βιομηχανικής χρήσης, που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος,  αλλεργική δερματική αντίδραση, σοβαρό οφθαλμικό ερεθισμό, ενώ είναι επιβλαβές σε περίπτωση εισπνοής και μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού…! 

Μάλιστα θεωρείται ύποπτο ακόμη και για πρόκληση γενετικών προβλημάτων…”

asopos_toxiko_iliko_3Δυστυχώς για μια ακόμα φορά γινόμαστε μάρτυρες στο έγκλημα που συνεχίζεται στον Ασωπό ποταμό, μαζί και η καταστροφή του Τόπου.

(Πηγή: apopsi-tora.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399