Το θετικό της καραντίνας: Τα Ιμαλάια είναι και πάλι ορατά μετά από δεκαετίες

imalaiaΜετά από δεκαετίες με έντονη ατμοσφαιρική ρύπανση, οι κάτοικοι της Πουντζάμπ μπόρεσαν να δουν ξανά τις κορυφές των Ιμαλαΐων. Οι μειωμένες εκπομπές ρύπων, λόγω της καραντίνας, είχαν ως αποτέλεσμα να καθαρίσει η ατμόσφαιρα και να φανεί ξανά η ξακουστή οροσειρά.

Σε δεκάδες χώρες σε όλο τον πλανήτη, η απαγόρευση της κυκλοφορίας και η σχεδόν καθολική απαγόρευση των οχημάτων είχε ως αποτέλεσμα την μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Έτσι συνέβη και στην περιοχή Πουντζάμπ στην Ινδία, όπου οι κάτοικοι μετά από δεκαετίες μπόρεσαν να δουν ξανά τις κορυφές των Ιμαλαΐων. Η ξακουστή οροσειρά Dhauladhar, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 130 χιλιομέτρων από την περιοχή, είναι και πάλι ορατή μετά από τόσα χρόνια.

«Νομίζω ότι ένα από τα θετικά της καραντίνας είναι η μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, διότι δεν υπάρχουν πλέον αυτοκίνητα στους δρόμους, ούτε φορτηγά. Η οροσειρά μας εδώ, είναι και πάλι ορατή από την Πουντζάμπ για πρώτη φορά μετά από περίπου 100 χρόνια. Αυτό λοιπόν είναι πολύ θετικό. Επίσης, πιστεύω πως επειδή δεν μπορούμε να μετακινηθούμε, η φύση μπορεί να αναπνεύσει και πάλι», λέει η βρετανίδα Μέλανι Κορντό, που ζει στην περιοχή.

Στο Δελχί, η ατμοσφαιρική ρύπανση υποχώρησε κατά 44%, όπως και σε άλλες 85 πόλεις σε όλη την Ινδία.

Στη χώρα έχουν καταγραφεί περισσότερα από 13.000 κρούσματα κορονοϊού και πάνω από 400 θάνατοι.

(Πηγή: sputniknews.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399