Γερμανία: Κατάρρευση του επιχειρηματικού κλίματος -Προβλέψεις για «στρατιές» 3 εκατ. ανέργων

REUTERS/HENRY NICHOLLS

REUTERS/HENRY NICHOLLS

Η πανδημία του κορωνοϊού και  το σαρωτικό της πέρασμα στην οικονομία οδήγησε σε κατάρρευση του επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία τον Απρίλιο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από την εποχή της γερμανικής επανένωσης.

Η ύφεση αναμένεται να οδηγήσει και σε εκτόξευση της ανεργίας, με τους ανέργους να υπερβαίνουν το φράγμα των 3 εκατομμυρίων, σύμφωνα με προβλέψεις του ινστιτούτου ερευνών ΙΑΒ.

Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος του ινστιτούτου Ifo υποχώρησε στο 74,3 τον Απρίλιο από 85,9 του Μαρτίου στα χαμηλότερα επίπεδα όλων των εποχών. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του προέδρου του Ifo, Κλέμενες Φουστ, η ανάκαμψη αναμένεται από  το δεύτερο ήμισυ του έτους. «Το κλίμα στις γερμανικές επιχειρήσεις είναι καταστροφικό… η κρίση του κορωνοϊού χτυπάει με πλήρες μένος τη γερμανική οικονομία», σημείωσε ο κ. Φουστ.

Την ίδια στιγμή, το Ινστιτούτο εργασιακών ερευνών ΙΑΒ προβλέπει αύξηση κατά 520.000 του αριθμού των ανέργων στη Γερμανία, ξεπερνώντας το φράγμα των 3 εκατομμυρίων φέτος.

Το Ινστιτούτο στη μελέτη προβλέπει συρρίκνωση 8,4% του γερμανικού ΑΕΠ φέτος, στη χειρότερη ύφεση από την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Το πραγματικό ΑΕΠ εκτιμάται ότι συρρικνώθηκε 14,6% στο δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με το ΙΑΒ.

(Πηγή: naftemporiki.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399