Ινδία: Ασθενείς με Covid-19 μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι ή το ίδιο δωμάτιο με νεκρούς

REUTERS/Amit Dave

REUTERS/Amit Dave

Περισσότερους θανάτους απ’ ό,τι η Κίνα από τον Covid-19 καταγράφει πλέον η Ινδία, καθώς η χώρα χαλαρώνει τα δρακόντεια μέτρα περιορισμού που επέβαλε για τον περιορισμό της διασποράς του ιού. Η Ινδία έχει μέχρι στιγμής καταγράψει 4.711 θανάτους (4.638 η Κίνα), σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, αν και οι πραγματικοί αριθμοί εκτιμάται πως είναι πολύ μεγαλύτεροι, ενώ σε ορισμένες πόλεις, όπως το Μουμπάι, η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι αποκαρδιωτική, με τους ασθενείς να μοιράζονται κάποιες φορές το ίδιο κρεβάτι ή να κείτονται στο πάτωμα.

Το Μουμπάι, με τους περισσότερους από 20 εκατομμύρια κατοίκους, βιώνει επί εβδομάδες την κρίση της πανδημίας. Τα νέα κρούσματα ωστόσο δεν αφήνουν κανένα περιθώριο ελπίδας για ύφεση. Απεναντίας, το αδύναμο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της πόλης φαίνεται να βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης.

Κρατικά νοσοκομεία, τα οποία είναι υπερπλήρη ούτως ή άλλως, αδυνατούν να ανταποκριθούν εν μέσω της πανδημίας. Καθώς οι γιατροί και οι νοσοκόμες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή προσβάλλονται από τον ιό, σημειώνονται επίσης σοβαρές ελλείψεις και σε ιατρικό προσωπικό.

Χαρακτηριστική ήταν η εικόνα από νοσοκομείο της περιοχής Σιόν, στο Μουμπάι, η οποία έκανε τον γύρο του κόσμου και στην οποία εικονίζονται ασθενείς να μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο με σορούς, αφού δεν υπήρχε χώρος να μεταφερθούν στο νεκροτομείο.

Συνολικά, η Ινδία έχει πλέον περισσότερα από 165.300 επιβεβαιωμένα κρούσματα, γεγονός που την κατατάσσει στην 9η θέση παγκοσμίως,  σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

(Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από Guardian)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399