Κορονοϊός: Η πανδημία τώρα ξεκινά πραγματικά – Τι αναφέρει κορυφαίος λοιμωξιολόγος

 Sputnik / Grigorij Sysoev

Sputnik / Grigorij Sysoev

Για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση τους επόμενους μήνες, πρέπει να αλλάξουμε τα πράγματα καθώς η πανδημία ξεκινά μόλις τώρα, σύμφωνα με τον κορυφαίο Γερμανό λοιμωξιολόγο, Κρίστιαν Ντόστεν.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Διάσκεψης Κορυφής για την Υγεία, Ντέτλεφ Γκάντεν, ο κορυφαίος Γερμανός λοιμωξιολόγος μίλησε για τον κορονοϊό κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου καθώς «η πανδημία ξεκινά μόλις τώρα».

Παράλληλα, θεωρεί ότι και η χώρα του, η Γερμανία, αν και διαχειρίστηκε το πρώτο κύμα της πανδημίας, δεν είναι καλά προετοιμασμένη για τη συνέχεια καθώς η «γερμανική επιτυχία» οφείλεται στο γεγονός πως η Γερμανία «αντέδρασε περίπου τέσσερις εβδομάδες νωρίτερα από άλλες χώρες».

«Δεν πετύχαμε γιατί οι υγειονομικές μας αρχές ήταν καλύτερες από τις γαλλικές ή επειδή τα νοσοκομεία μας είναι καλύτερα εξοπλισμένα από τα ιταλικά» είπε χαρακτηριστικά ο λοιμωξιολόγος.

Επιπλέον, τόνισε πως μια ενδεχόμενη έγκριση εμβολίου για τον κορονοϊό δεν σημαίνει και την άμεση λύση του προβλήματος καθώς «κανείς δεν ξέρει ακριβώς πώς θα συνεχιστεί η πανδημία».

«Υπάρχει το ενδεχόμενο το όλο ζήτημα να μην είναι πλέον διαχειρίσιμο και η επιστήμη να υπήρξε με τα εμβόλια απλώς αργή. Μόνο στο τέλος θα γνωρίζουμε πόσο αποτελεσματική ήταν, διότι αυτή η πανδημία δεν είναι επιστημονικό φαινόμενο, είναι φυσική καταστροφή» υπογράμμισε ο Ντρόστεν.

Στο πλαίσιο αυτό, ο λοιμωξιολόγος κατέληξε στο ότι η υγεία είναι «το πιο σημαντικό πράγμα για το άτομο» και η βάση για μια λειτουργική κοινωνία.

(Πηγή: sputniknews.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399