Σκληραγωγημένα νήπια στη Σιβηρία: Σε αυτό το σχολείο η μέρα ξεκινά με έναν κουβά με παγωμένο νερό

Τα παιδιά σε ένα νηπιαγωγείο του Κρασνογιάρσκ μαθαίνουν από μικρή ηλικία πώς να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα και να δυναμώσουν τον οργανισμό τους, με μια εντελώς ασυνήθιστη πρακτική.

© Ruptly

© Ruptly

Οι μικροί μαθητές του νηπιαγωγείου 317 στο Κρασνογιάρσκ, κάθε πρωί, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, βγαίνουν στο χιονισμένο προαύλιο του σχολείου μόνο με το μαγιό τους και περιλούζονται με παγωμένο νερό!

Σκοπός αυτής της διαδικασίας είναι τα παιδιά να σκληραγωγηθούν και να περιορίσουν τις ιώσεις που τα ταλαιπωρούν ειδικά τους χειμερινούς μήνες.

Το σχολείο διευκρίνισε ότι τα μικρότερα παιδιά κάνουν μπάνιο μόνο σε εσωτερικό χώρο και μόνο με ζεστό νερό. Μόνο τα μεγαλύτερα παιδιά βγαίνουν έξω, εάν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν και η θερμοκρασία δεν είναι χαμηλότερη από -25 βαθμούς Κελσίου.

«Στην ενδιάμεση τάξη, τα παιδιά βγαίνουν έξω να παίξουν χωρίς τα ρούχα τους και μετά ανοίγουμε το νερό, έξω, να κάνουν μπάνιο. Τα παιδιά που φοβούνται τον εξωτερικό χώρο, το κάνουν στο μπάνιο (του σχολείου)» εξηγεί η επιμελήτρια του τμήματος υγείας Οξάν Καμπόντκο.

Το νηπιαγωγείο Νο. 317 είναι πολύ δημοφιλές στους γονείς που θέλουν τα παιδιά τους να διδαχθούν την αντοχή και να σκληραγωγηθούν.

Όλες οι διαδικασίες πραγματοποιούνται με τη συγκατάθεσή τους.

«Ένα θετικό αποτέλεσμα εκτός από τα συναισθήματα, φυσικά, είναι η βελτίωση της υγείας. Ενισχύουμε το ανοσοποιητικό. Και την ανάγκη για περαιτέρω (σκληραγώγηση). Τα παιδιά που αποφοιτούν συνεχίζουν ήδη με χειμερινή κολύμβηση» αναφέρει η Καμπόντκο.

Ως διευθύντρια του νηπιαγωγείου, η Ευγενία Βασέτσκαγια, σημείωσε, ότι στα 10 χρόνια εργασίας της, ποτέ δεν έλαβε αρνητικά σχόλια από τους γονείς των μαθητών, εκτός από διφορούμενες αντιδράσεις στο διαδίκτυο.

«Ωστόσο, σκεπτικισμό έδειξαν εκείνοι οι άνθρωποι οι οποίοι, νομίζω, δεν γνωρίζουν την ουσία του συστήματός μας» προσθέτει η Βασέτσκαγια.

(Πηγή: sputniknews.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399