ΚΑΘΑΡΟΙ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚLINEX

Ξένη δημοσίευση

photo-6-telikiΤο φθινόπωρο και ο χειμώνας είναι εποχές πρόσθετων «πονοκεφάλων» για τους γονείς μικρών παιδιών, όχι μόνο επειδή οι υποχρεώσεις είναι πολλές αλλά και επειδή κάνουν θραύση οι ιώσεις! Μάλιστα, σε πολυσύχναστους χώρους, όπως είναι και οι αίθουσες των σχολείων, οι ιοί κάνουν κυριολεκτικά… περίπατο αφού, για παράδειγμα, κάθε θρανίο μπορεί να φιλοξενεί περίπου 20.000 μικρόβια(1)! Κι έτσι αρχίζουν οι αρρώστιες και οι απουσίες.

Τι σημαίνει αυτό; Παιδιά με πυρετό που πρέπει να μείνουν στο σπίτι, μετάδοση των ιώσεων στην υπόλοιπη οικογένεια και γονείς που καλούνται να βρουν λύσεις, καθώς πρέπει να φροντίσουν μικρούς και μεγάλους ασθενείς και ταυτόχρονα να δικαιολογήσουν οι ίδιοι τις απουσίες από τη δουλειά τους.

Όσο για τους μικρούς μαθητές, κάθε απουσία από το σχολείο σημαίνει ότι χάνουν τη ροή της καθημερινότητάς τους αλλά και τη συστηματική συναναστροφή με τους φίλους τους η οποία,  σύμφωνα με έρευνες (2), τα βοηθάει σημαντικά να καλλιεργήσουν κοινωνικές και συναισθηματικές δεξιότητες, πολύ σημαντικές για την ανάπτυξή τους και την ενίσχυση της αυτοπεποίθησής τους. Αν απουσιάζουν συχνά από το σχολείο, η ομαλή εξέλιξη αυτής της διαδικασίας εμποδίζεται. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι ένα μικρό παιδί  κρυολογεί 6 έως 10 φορές (3), κατά μέσο όρο το χρόνο.

MONOFYLLOΓια όλους αυτούς τους λόγους η KLINEX επαναλαμβάνει για δεύτερη φορά την κοινωνική πρωτοβουλία της Καθαροί Ζούμε Στο Σχολείο, με την προσφορά δωρεάν καθαριστικών και απολυμαντικών προϊόντων σε 150 δημόσια Δημοτικά σχολεία, για όλη τη σχολική χρονιά. Στόχος της είναι να συμβάλει στην προώθηση και διατήρηση ενός υγιεινά καθαρού σχολικού περιβάλλοντος, που θα κρατάει τα μικρόβια όσο γίνεται πιο μακριά από τα παιδιά μας και τα παιδιά μας όσο γίνεται πιο κοντά στο σχολείο!

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα «Καθαροί ζούμε στο σχολείο» αλλά και για την υγιεινή καθαριότητα, μπείτε στο www.klinex.gr

(1) http://www.thehealthyschoolsproject.com/

(2) www.aecf.org

(3) http://www.cardiff.ac.uk/common-cold-centre/the-common-cold

 

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.