Δεν αλλάζουν το σύστημα μεταφοράς μαθητών


Δεν το συζητά καν να αλλάξει το σύστημα μεταφοράς των μαθητών η κυβέρνηση, παρά τα προβλήματα που παρουσιάζει. Αυτό ξεκαθάρισε απαντώντας στην Ευαγγελία Αμμανατίδου ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος, που ισχυρίσθηκε ότι «οι μεταφορές πλην εξαιρέσεων εκτελούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς ομαλότατα με 1-2 προβλήματα εντοπισμένα και προσδιορισμένα».

Τη δημιουργία ενός κρατικού φορέα που σε επίπεδο περιφέρειας και κάτω από την εποπτεία και τον έλεγχο του υπουργείου Παιδείας θα αναλάβει το έργο της μεταφοράς μαθητών πρότεινε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ε. Αμμανατίδου υιοθετώντας τη θέση της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας, της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, των Ειδικών Σχολείων, της Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων, αλλά και 15μελή μαθητικά συμβούλια. «Το 2011 δαπανήθηκαν περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ», απάντησε ο Π. Κουκουλόπουλος, επαναλαμβάνοντας ότι «θα αντιμετωπίσουμε επιμέρους προβλήματα» και δεν θα αλλάξει το σύστημα μεταφοράς. Ωστόσο παραδέχθηκε ότι υπήρξαν «υπερβολές» στις συμβάσεις για τη μεταφορά μαθητών…

Η Ε. Αμμανατίδου του επεσήμανε ότι, λόγω των προβλημάτων του συστήματος, το υπουργείο αναγκάστηκε να δώσει παρατάσεις μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου σε υφιστάμενες συμβάσεις που είχαν υπογράψει οι νομαρχίες, ενώ τώρα την αρμοδιότητα την έχουν οι δήμοι. «Η παράταση δόθηκε για να ολοκληρωθούν φυσιολογικά οι διαδικασίες και όχι με κατεπείγουσες διαδικασίες που υποκρύπτουν αδιαφάνεια», απάντησε ο υφυπουργός, ο οποίος δεσμεύθηκε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα δώσει στοιχεία για την κατάσταση σε κάθε περιοχή.

Είπε επίσης ότι κάνει προσπάθεια με τα ΚΤΕΛ που απέχουν από τους διαγωνισμούς. «Δεν πρέπει να επιβαρυνθεί και άλλο ο γονιός που πληρώνει πετρέλαιο για το σχολείο, φωτοτυπίες κ.ά.», τόνισε η Ε. Αμμανατίδου υπενθυμίζοντας ότι στον νόμο υπάρχει πρόβλεψη να πληρώνουν οι γονείς με 85 ευρώ τη μεταφορά.

(Πηγή: ΑΥΓΗ)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399