Σε λίστα αναμονής 35 παιδιά για μεταμόσχευση μυελού – Τραγική η κατάσταση στα παιδιατρικά νοσοκομεία

«Τραγική» χαρακτήρισε την κατάσταση και τα παιδιατρικά νοσοκομεία ο Χρήστος Βλάχος, πρόεδρος του Συλλόγου γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες «Πίστη».

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, είπε ότι εκτός από την έλλειψη φαρμάκων, αντιμετωπίζουν και την έλλειψη παρα-ιατρικού υλικού, με αποτέλεσμα η νοσηλεία των παιδιών να καθυστερεί ακόμα περισσότερο, τη στιγμή που ήδη 35 παιδιά βρίσκονται σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Επείγουσα έκκληση σε γιατρούς, φαρμακοποιούς και προμηθευτές να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους απηύθυνε ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας, Χρήστος Κίττας.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι καταβλήθηκαν στους φαρμακοποιούς οφειλές 200 εκατ. ευρώ και υπάρχει μέριμνα για την εκταμίευση ποσού που θ’ αντιστοιχεί στο χρέος Μαρτίου-Απριλίου.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν συγκεκριμένες ρυθμίσεις ώστε να καλυφθούν τα χρέη στους συμβεβλημένους γιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ, αλλά και σε διαγνωστικά κέντρα, ιδιωτικές κλινικές και φυσιοθεραπευτές.

(πηγή: ΣΚΑΪ)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399