Αυξάνονται τα περιστατικά παραμέλησης και κακοποίησης παιδιών λόγω κρίσης

Σε αύξηση των περιστατικών παραμέλησης και σωματικής, σεξουαλικής ή ψυχολογικής βίας στα παιδιά, έχει οδηγήσει η οικονομική κρίση σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου «Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστα Γιαννόπουλο.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός, ότι κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 (ως τις 15 Ιουνίου) οι κλήσεις που έλαβε η Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056  αυξήθηκαν κατά 44% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2011 (33.232 κλήσεις έναντι 18.601 πέρυσι).

Οι κλήσεις αφορούσαν σε θέματα υγείας, περιστατικά οικογενειών με οικονομικά ή κοινωνικά προβλήματα, παιδιά σε κίνδυνο, συμβουλευτική παιδιών και γονιών, πληροφορίες για διαδικαστικά θέματα που αφορούν σε παιδιά και αιτήματα φιλοξενίας παιδιών.

Μάλιστα, τα τηλεφωνήματα που αφορούσαν σε αιτήματα φιλοξενίας παιδιών αυξήθηκαν κατά 60% το πρώτο εξάμηνο του 2012 (4.755) σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2011 (1.873).

(πηγή: iefimerida.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399