Γονείς στην Αυστραλία χάνουν την επιμέλεια των παχύσαρκων παιδιών τους

Οι Αρχές της Βικτόρια στην Αυστραλία πήραν μια κρίσιμη απόφαση στη μάχη κατά της παχυσαρκίας. Δυο παχύσαρκα παιδιά εκ των οποίων… ένα νεαρό αγόρι που ζυγίζει 110 κιλά και ένα κορίτσι με περιφέρεια 169 εκατοστά αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την οικογένειά τους και θα τοποθετηθούν σε ίδρυμα που θα ασχοληθεί με το παθολογικό τους πρόβλημα, σύμφωνα με την αυστραλιανή εφημερίδα Age.

Αυτή η απόφαση προκαλεί αντιδράσεις μεταξύ της ιατρικής κοινότητας αλλά θεωρείται επιβεβλημένη όσο οι πολίτες γίνονται ολοένα και πιο παχύσαρκοι.

Ο καθηγητής ιατρικής John Dixon που ρωτήθηκε από την εφημερίδα εξηγεί:

«Δεν θα ήθελα να πιστεύουν οι γονείς ότι η παχυσαρκία των παιδιών τους οφείλεται σε δικό τους πρόβλημα. Είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που αφορά το σύνολο της Αυστραλίας και του κόσμου. Δεν έχουμε ακόμη βρει τις απαντήσεις σε αυτό το πρόβλημα».

Το άρθρο αναφέρει ότι στην περίπτωση του κοριτσιού οι ειδικοί έκριναν ότι το πρόβλημα του βάρους δεν συνδέεται με γενετικό πρόβλημα. Το παιδί πήρε 30 κιλά σε 18 μήνες και οι Αρχές έκριναν ότι πρέπει να μπει υπό κοινωνική προστασία. Όσο για το παχύσαρκο αγόρι οι κοινωνικοί λειτουργοί ανέφεραν ότι περνούσε τον περισσότερο χρόνο του καθισμένο στο δωμάτιο τρώγοντας και δεν έκανε καμία σωματική δραστηριότητα.

(πηγή: iefimerida.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399