Συγκέντρωση κι ανταλλαγή σχολικών ειδών στη Λάρισα

Οι «Ενεργοί Πολίτες Λάρισας» θέλοντας να βοηθήσουν οικονομικά αδύναμες οικογένειες στις μεγάλες δαπάνες που απαιτούνται κάθε χρονιά για την προμήθεια σχολικών ειδών πραγματοποιούν διήμερο «σχολικής αλληλοβοήθειας» την Τετάρτη 5 και την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου (6-9 το βράδυ) στην πλατεία Ταχυδρομείου, μπροστά στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Εκεί θα μπορούν όσοι έχουν τη δυνατότητα να χαρίσουν κάθε είδους υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σχολείο (σχολικά βοηθήματα, ξενόγλωσσα βιβλία, τσάντες, κασετίνες, υλικά σχεδίασης και ζωγραφικής, ντοσιέ, χαρτί, τετράδια, φόρμες γυμναστικής κ.α.) ή να τα ανταλλάξουν με άλλα που έχουν ανάγκη. Το υλικό αυτό μπορεί να είναι καινούργιο ή μεταχειρισμένο, αλλά σε καλή κατάσταση.

Οι «ΕΝ.ΠΟ.Λ.» θεωρούν ότι ιδιαίτερα στις μέρες μας, που η φοίτηση των παιδιών απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί δωρεάν, που οι ελλείψεις στα δημόσια σχολεία όλων των βαθμίδων και επιπέδων είναι πολύ μεγάλες, που τα ελληνικά νοικοκυριά αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών σε σχολικά, χρειάζεται ακόμη περισσότερο να ενεργήσουν όλοι με αλληλεγγύη, στηρίζοντας ιδιαίτερα όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Στόχος της νέας δράσης αλληλοβοήθειας που υποστηρίζει ο Σύλλογος βιβλιοπωλών Λάρισας είναι να συγκεντρωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο υλικό το οποίο μετά την ανταλλαγή θα διατεθεί από τους Ενεργούς Πολίτες Λάρισας στις οικογένειες ανέργων και οικονομικά αδύναμων πολιτών που έχουν καταγραφεί με τη βοήθεια κοινωνικών λειτουργών ή σε ιδρύματα απόρων. Καλούνται οι Λαρισαίοι να εκφράσουν για ακόμη μια φορά την ευαισθησία τους στηρίζοντας με την παρουσία και την προσφορά τους τη νέα δράση των «ΕΝ.ΠΟ.Λ».

(πηγή: olafree.blogspot.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399