Δεν λειτουργούν τα ολοήμερα νηπιαγωγεία! Οι άνεργοι πληρώνουν από την τσέπη τους για τη φύλαξη των παιδιών τους…

Γράμμα άνεργου γονέα στην  Επιτροπή Κατοίκων Ακαδημία Πλάτωνος

 

Λέγομαι Γ.Μ. Είμαι άνεργος εδώ και δύο χρόνια, «μαύρος» ημι-απασχολούμενος σε δύο δουλειές.  Ευτυχώς η γυναίκα μου πληρώνεται ακόμη, εγώ παίρνω προκαταβολές 3 μηνών και βάλε. Το ταμείο ανεργίας μου τελειώνει το Δεκέμβριο. Στον ιδιωτικό τομέα και οι δύο, με δύο παιδιά και δύο στεγαστικά (550 ευρώ + 150 ευρώ). Έχουμε δηλώσει  το  αυθαίρετο   της μητέρας μου με 100 ευρώ δόση από κάθε αδερφό, κι επιπλέον τα χαράτσια για τα δύο σπίτια. Ο ενοικιαστής έφυγε αφήνοντας «φέσι» 400 ευρώ. Πετρέλαιο φέτος δεν βάλαμε.
Στο δια ταύτα:

Επειδή στο σχολείο του μεγάλου μου γιου (8 ετών)  δεν θα υπήρχε ολοήμερο, αποφασίσαμε να μετεγγράψουμε το μικρό στο 39ο νηπιαγωγείο, όπου υποτίθεται πως φέτος θα λειτουργούσε.  Είχαμε ετοιμάσει κουβερτούλες, μαξιλαράκια, μπολάκια για το φαγητό και μείναμε με τη χαρά στα δόντια. Ο νηπιαγωγός μας είπε : «συγγνώμη παιδιά, ακόμη δεν έχουν διορίσει νηπιαγωγούς για το ολοήμερο. Αποφασίσαμε μερικοί γονείς, μαζί με τους δασκάλους να διαμαρτυρηθούμε. Κουβαλήσαμε ορισμένοι και τα παιδιά μας, μαζί πήγαμε σε διευθύνσεις- υπουργεία. Μας «έγραψαν» κανονικά.
Ήρθε τις προάλλες ο νηπιαγωγός με μια ελπίδα, ότι θα διόριζαν 5 συναδέλφους του σε όλη την Αθήνα. Τζίφος! Διορίστηκαν σε άλλα σχολεία.
Με ποια κριτήρια; Ο Κολωνός δεν έχει μεγάλο πρόβλημα; Πρέπει να λειτουργούν καθημερινά τα ολοήμερα. Πως αλλιώς θα μπορέσει να βρει ο άνεργος δουλειά; Πληρώνοντας κάποιον να φυλάει τα παιδιά του;
Πόσοι νηπιαγωγοί θα μείνουν αδιόριστοι;

(πηγή: akadimia-platonos.blogspot.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399