Ένα έξυπνο καλάθι σκουπιδιών

Κάδος με αισθητήρα Kinect «κυνηγάει» τα σκουπίδια και αναπτύχθηκε από τον Minoru Kurata, μηχανικό σε ιαπωνική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων και απέσπασε το Βραβείο Αριστείας στο Media Arts Festival της Ιαπωνίας.

Πρόκειται για έναν κάδο που στέκεται ακίνητος στο πάτωμα, ως τη στιγμή που κάποιος προσπαθήσει να πετάξει κάτι. Τότε χάρη σε έναν αισθητήρα Kinect, ο οποίος ανιχνεύει την κίνηση των μικρών αντικειμένων στον αέρα και στέλνει οδηγίες στον κάδο, κινείται προς την κατεύθυνση του σκουπιδιού, διασφαλίζοντας ότι αυτό θα καταλήξει μέσα.

Στο κάτω μέρος του κάδου, υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τροχοί τοποθετημένοι σε έναν άξονα. Οι τρεις τροχοί περιστρέφονται μαζί, ενώ ο καθένας έχει έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα. Ο σχεδιασμός κρατά το κέντρο βάρος στο κάτω μέρος του κάδου, έτσι ώστε να μπορεί να κινείται γρήγορα και να μην ανατρέπεται.

Το ποσοστό επιτυχίας είναι μικρότερο του 20% χρησιμοποιώντας τον συγκεκριμένο αισθητήρα και λογισμικό, αλλά ο δημιουργός του ελπίζει ότι θα πατεντάρει την τεχνολογία και θα μειώσει τον αριθμό λαθών, πριν μπει στη διαδικασία πώλησης του σχεδίου του.

(πηγή: e-pcmag.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399