Πάτρα: Η επίδραση της κρίσης στα παιδιά

Απογοήτευση, φοβίες και εχθρότητα, αισθάνονται οι νέοι από 12 μέχρι 18 χρόνων, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Αυτό αναφέρθηκε σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων και οι Παιδοψυχολόγοι έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου, για τις επιπτώσεις της ύφεσης στα παιδιά και στους νέους. Όπως τόνισε η ψυχολόγος Κων/να Κοτσή, τα παιδιά βιώνουν το άγχος των γονιών τους για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. Τα μωρά, από ενός μέχρι τριών ετών, τα χαρακτηρίζουν αμφιβολίες, έλλειψη πρωτοβουλιών, ντροπή, εκνευρισμός και αρνητισμός. Τα παιδιά, ηλικίας από τριών μέχρι έξι χρόνων, αισθάνονται ανασφάλεια, ατολμία, παρουσιάζουν εφιάλτες, φοβίες και αγχώδεις διαταραχές, αντί να αναπτύσσουν πρωτοβουλίες. Στην ηλικιακή κατηγορία από έξι μέχρι δώδεκα χρόνων, τα παιδιά κυριεύονται από αίσθημα αποτυχίας και κατωτερότητας, λόγω της οικονομικής πίεσης που υφίστανται οι γονείς τους.

Στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας, η αύξηση των παιδοψυχιατρικών περιστατικών, αγγίζει το 40% σε δύο χρόνια, με τις αιτίες να εντοπίζονται στην οικονομική κρίση.

(πηγή: ερτ)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399