Άνθρωπος-σαλιγκάρι κουβαλάει το σπίτι του στην πλάτη!

Ο 38χρονος Liu Lingchao ζει πραγματικά σαν ένας άνθρωπος-σαλιγκάρι, αφού όπου πηγαίνει κουβαλάει στην πλάτη του το σπίτι του! Φτιαγμένο από μπαμπού και πλαστικό, το φορητό σπίτι που ζυγίζει περίπου 60 κιλά, προσφέρει καταφύγιο στο μακρύ ταξίδι του Liu μέσα στην Κίνα. Ο λόγος; Ο νεαρός Κινέζος συλλέγει πλαστικά αντικείμενα από τους δρόμους των κινεζικών πόλεων και στη συνέχεια τα πουλάει. Κατασκεύασε το πρώτο κινητό σπίτι πριν από 5 χρόνια προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα και να προστατευτεί παράλληλα από το κρύο και τη βροχή.

Από τότε μέχρι σήμερα έχει κατασκευάσει τρία «σπίτια», καθένα από τα οποία του προσέφερε αρκετό χώρο για ένα κρεβάτι, καλύπτοντας επίσης τις βασικές ανάγκες του ταξιδιού του. «Αισθάνομαι ελεύθερος όπου πηγαίνω και μπορώ να μείνω όπου θέλω. Δεν έχω να σκεφτώ τα χρήματα ούτε και το πώς θα μετακινηθώ από το ένα μέρος στο άλλο. Είναι βέβαια χρονοβόρα αυτού του είδους η μετακίνηση, γιατί κινούμε σαν σαλιγκάρι ή σαν χελώνα… Πάντως το απολαμβάνω και δεν το αλλάζω με τίποτα», λέει ο ίδιος.

(πηγή: perierga.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399