Εφαρμογή για smartphone προλαμβάνει την τύφλωση

Μία νέα εφαρμογή που θα μπορούσε να αποτρέψει την τύφλωση για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στις ανεπτυγμένες χώρες, δημιούργησαν επιστήμονες από το Λονδίνο και τη Γλασκόβη.

Η εφαρμογή ονομάζεται Portable Eye Examination Kit (PEEK) και ήδη δοκιμάζεται στην Κένυα, όπου 1.000 ασθενείς έχουν δεχθεί ιατρική περίθαλψη, κατόπιν διάγνωσης μέσω του PEEK.

Η εφαρμογή λειτουργεί ως «scanner» ματιού, με τον χρήστη να στέλνει τη φωτογραφία στον ιατρό του, ο οποίος στη συνέχεια θα προχωρήσει στην ανάλυσή της και κατ’ επέκταση στην εκτίμηση της κατάστασης.

Οι γιατροί που βρίσκονται πίσω από την ανακάλυψη αυτή, εκτιμούν ότι θα μπορέσουν να συμβάλουν, στην πρόληψη του καταρράκτη και της τύφλωσης, σε ανθρώπους από όλον τον κόσμο.

Υπολογίζεται, ότι 39.000.000 άνθρωποι παγκοσμίως είναι τυφλοί, με το 90% αυτών να ζουν σε υπανάπτυκτες χώρες.

Ωστόσο, το 80% των περιπτώσεων θα μπορούσε να αποτραπεί, αν οι εργαζόμενοι στον χώρο της Υγείας είχαν τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Δείτε το βίντεο:


(πηγή: nooz.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399